SEGRE

POLÍTICA CATALANA

El PDeCAT obre una tensa assemblea el dia que el CEO fa vencedor electoral Esquerra

Marta Pascal es resisteix a deixar el lideratge del partit, com exigeixen els crítics amb Puigdemont al capdavant || La integració a la Crida com a teló de fons al primer congrés en els seus 2 anys de vida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PDeCAT va obrir ahir la seua assemblea, que acabarà demà diumenge, dominada per un clar pols al no haver-hi acord entre les famílies que conformen el partit sobre l’escalafó que ha d’ocupar l’actual coordinadora general, Marta Pascal, encara que diferents sectors sí que avalarien David Bonvehí com a president de la formació. Tot això, a més, en una jornada en què es va fer públic un sondeig del Centre d’Estudis de Opinió (CEO) de la Generalitat que reflecteix que ERC guanyaria les eleccions catalanes si se celebressin ara, amb un 24% dels vots i entre 35 i 37 escons. La seguiria Ciutadans amb un 21,4 per cent de vots i entre 29 i 30 escons; JxCat amb un 17,9% i entre 27 i 29 escons; PSC amb un 15 per cent (19-21 escons), Catalunya en Comú-Podem amb un 7,8% (8-10 escons); la CUP amb un 7 per cent de vots (8-10 escons) i PP amb un 3,8% de vots (3-4 escons). El 46,7% dels catalans vol que Catalunya sigui un estat independent, tendència que cau més d’un punt des de l’abril. El 44,9% està en contra de la independència i la resta o no ho sap o no respon.

L’Assemblea Nacional del PDeCAT és la primera des de la seua fundació, fa dos anys, i ha de definir la nova direcció i la seua integració en la Crida Nacional per la República impulsada per Carles Puigdemont. S’arriba a l’assemblea enmig de pressions de diversos sectors del partit, inclòs Puigdemont i el seu entorn, perquè Pascal faci un pas enrere com a coordinadora general i accepti jugar un paper secundari en la nova direcció.

Xavier Trias es refereix a la Crida i assegura que “ho hem de fer des de l’esperit d’unitat”

Tanmateix, Pascal, que ahir va visitar els presos de JxCAT, segueix disposada a encapçalar la seua candidatura a la direcció, com a nova secretària general, malgrat els moviments dels sectors crítics, que es plantegen presentar una llista alternativa si no s’aconsegueix una llista de consens.

Pascal va assegurar ahir a la nit que no veu “diferències de fons ni insalvables” per pactar una candidatura de consens que lideri el PDeCAT. Davant dels periodistes va dir que “no hi ha hagut cap pacte rebutjat, ni res trencat”. Veu “perfectament compatible la Crida de país que fa Puigdemont amb aquesta crida de partit que fem, per sortir forts i convençuts aquest cap de setmana”, va reivindicar Pascal. Va incidir que té “ganes” de sumar-se a la Crida Nacional però, alhora, aconseguir un partit fort, sòlid, unit i amb un projecte encoratjador per a la gent.

Al seu torn, Xavier Trias va aprofitar la intervenció a l’assemblea per fer una crida a la unitat i es va referir a la Crida dient que “ho hem de fer des d’un esperit d’unitat”.

Va dir que surt reforçat d’Alemanya i que l’experiència li ha permès aprendre coses: “Aquests mesos, malgrat la duresa de les circumstàncies, han estat un gran aprenentatge de saber que la gent hi ha estat en tot moment. Aquest és un dels enriquiments de tots aquests mesos.”

“El que és important no és la longitud del camí sinó el final”Carles Puigdemont va afirmar ahir a TV3 que “el que és important no és la longitud del camí sinó el final del camí. I en totes les circumstàncies, fins i tot en aquestes que van començar sent molt difícils, sempre hem vist el final del camí. Això ajuda a superar bé etapes i a sortir-ne reforçat també”.

tracking