SEGRE

POLíTICA

Marta Pascal renuncia a liderar el PDeCAT

Assumeix que "no tinc la confiança de Puigdemont"

Marta Pascal renuncia a liderar el PDeCAT

Marta Pascal renuncia a liderar el PDeCATTWITTER PDECAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marta Pascal ha acabat cedint i llançant la tovallola. No pugnarà per liderar el PDeCAT en l’assemblea que clausurarà el partit diumenge. "No tinc la confiança de Puigdemont", amb aquesta frase resumia la raó que hagi decidit fer un pas enrere després dels seus intents de continuar al capdavant de la formació hereva de Convergència.

"Entenc la política com a servei i sóc coordinador general d’un partit que volem gran, on tothom sumi, on no sobre ningú, però és evident que no pot ser que la coordinadora no tingui la confiança del president Puigdemont, jo no la tinc", ha afirmat aquest dissabte en una roda de premsa amb què s’acabava una de les grans incògnites de la primera assemblea del PDeCAT en els seus dos anys d’existència.

Tot apunta que hi haurà una única llista a dirigir el partit i que estarà encapçalada per l’actual coordinador organitzatiu, David Bonvehí, com a president de la formació i amb la diputada en el Congreso Miriam Nogueras, com a vicepresidenta.

Poc abans d’aquesta compareixença de Pascal, els associats que participen en l’assemblea del PDeCAT recolzaven majoritàriament en comissió esmenes perquè als estatuts del partit figuri l’objectiu de "fer efectiva la república de forma immediata", unes propostes que s’emportaran al plenari del conclave per a la seua aprovació.

Fonts demòcrates han explicat a Efe que, en els treballs de comissió sobre la ponència ideològica, ha prosperat en concret unes esmenes que indiquen que el partit tenen com a objectiu "fer efectiva la república catalana" i de forma "immediata".En la comissió, aquests punt van ser aprovats però no es va arribar al 60% de suports, per la qual cosa se sotmetran a la consideració de la sessió plenària per a la seua aprovació.

tracking