SEGRE

POLÈMICA INVESTIGACIÓ

Obren una peça per investigar els enregistraments de Corinna

El jutge interrogarà el dia 26 Villarejo sobre aquestes cintes

Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional Diego de Egea va obrir ahir una peça separada en el denominat cas Villarejo per investigar els enregistraments de la conversa entre el comissari jubilat i la princesa Corinna zu Sayn-Wittgenstein. El magistrat de reforç del Jutjat Central d’Instrucció número 6 ha decidit obrir la peça separada, que està sota secret, després que se li hagi remès un atestat policial sobre el contingut d’aquestes grabacions.

Així doncs, un dels primers passos a fer és la citació per a dijous que ve, 26 de juliol, a les 11.00 hores del matí de José Manuel Villarejo, al qual De Egea, segons les fonts consultades, preguntarà per les cintes de Corinna i també en relació amb la declaració que va prestar la setmana passada el comissari Enrique García Castaño.

Com que la peça que acaba d’obrir l’instructor és secreta, Villarejo declararà en una sala de l’Audiència Nacional en la qual només hi haurà el seu advocat, el jutge i el fiscal d’aquest cas.

Aquell mateix dia, el director del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, compareixerà a petició pròpia al Congrés sobre les acusacions llançades per l’amiga del Joan Carles I, ja que a més d’afirmar que el rei emèrit tenia comptes a Suïssa i cobrava comissions, criticava l’actuació dels serveis secrets espanyols cap a ella. La portaveu del Govern, Isabel Celaá, va afirmar que l’Executiu respecta la decisió del jutge d’investigar aquests enregistraments.

Per la seua banda, el portaveu del Partit Popular al Congrés, Rafael Hernando, es va mostrar contrari que es “judicialitzin mentides”.

tracking