SEGRE

POLíTICA

Prosperen en l’assemblea de PDeCAT esmenes sobre "fer efectiva la república"

El conclave de la formació acaba diumenge

Prosperen en l'assemblea de PDeCAT esmenes sobre

Prosperen en l'assemblea de PDeCAT esmenes sobre "fer efectiva la república"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els associats que participen en l’assemblea del PDeCAT estan donant suport majoritàriament en comissió esmenes perquè als estatuts del partit figuri l’objectiu de "fer efectiva la república de forma immediata", unes propostes que s’emportaran al plenari del conclave per a la seua aprovació.

Fonts demòcrates han explicat a Efe que, en els treballs de comissió sobre la ponència ideològica, ha prosperat en concret unes esmenes que indiquen que el partit tenen com a objectiu "fer efectiva la república catalana" i de forma "immediata".

En la comissió, aquests punt van ser aprovats però no es va arribar al 60% de suports, per la qual cosa se sotmetran a la consideració de la sessió plenària per a la seua aprovació.

Fer efectiva la república és l’objectiu que persegueix Carles Puigdemont a través del seu moviment de la Crida Nacional per a la República, i és així mateix el propòsit del president, Quim Torra.

Entre les propostes a debat al conclave que va començar divendres i acaba diumenge, també figuren esmenes que no descarten la unilateralitat per arribar a l’objectiu de la independència.

Aquest concepte ja apareixia als estatuts del PDeCAT aprovats en el congrés fundacional de fa dos anys però va haver de ser retirat per poder inscriure a la formació en el registre de partits del ministeri de l’Interior.

tracking