SEGRE

PANORAMA

Aplaudiments dins del PP i crítiques des de fora pel tomb a la dreta

Feijóo veu un “encert” que Casado hagi deixat obert el seu equip || Puig: “Si la mirada continua ancorada en Aznar, la seua joventut significarà passat i no modernitat”

El nou president del PP, Pablo Casado.

El nou president del PP, Pablo Casado.FLICKR PP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diferents càrrecs i representants del PP i de fora del partit van expressar les seues felicitacions a Pablo Casado després de resultar elegit nou president nacional del PP. Així dcons, el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, va celebrar que el PP hagi elegit el seu nou líder estatal en “llibertat” sense “tuteles ni pressions” i va qualificar d’“encert” la decisió de Pablo Casado de no anunciar qui serà el seu secretari general.

El president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha felicitat Pablo Casado pel seu nomenament com a nou president del PP. “Sortim molt més forts i units d’aquest congrés del PP amb moltes ganes de treballar i presentar un projecte il·lusionant per a tots els espanyols”, va assenyalar.

José Manuel Villegas considera que el nou líder dels populars és “més del mateix”

Per la seua part, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va traslladar Casado i el va animar per a la nova tasca que té davant. El president del País Valencià, Ximo Puig, va felicitar Casado, però li va demanar que revisi “alguns postulats que ha dit en els últims dies”. “Si la seua mirada continua ancorada en Aznar, la seua joventut significarà passat i no modernitat”, va subratllar.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, va felicitar el nou president del PP, a través de Twitter. “Felicito @pablocasado_ per la seua elecció com a president del seu partit en el #19CongresoPP, així com els compromissaris que li han escollit”, va escriure. El secretari general de Cs, José Manuel Villegas, va considerar després de l’elecció que el nou líder popular representa el “continuisme” i que és “més del mateix”.

El secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, va donar l’enhorabona als “fonamentalistes homòfobs” d’Hazte Oír i a José María Aznar i el “condol” a Albert Rivera, i a Vox pel nomenament de Casado com a president del PP.

Des del PNB, Andoni Ortuzar va desitjar “encert” a l’acabat d’elegir nou president del PP, del qual espera construir “ponts”, i li va estendre la mà al diàleg, malgrat que discrepa amb el seu discurs.

El candidat inesperat que va començar de la mà d’AznarPablo Casado, casat i amb dos fills, el nou president, nascut a Palència, va començar la seua etapa al PP de la mà de l’expresidenta madrilenya Esperanza Aguirre i de l’expresident del Govern espanyol José María Aznar, que va arribar a dir el 2015 que si algú havia de prendre el seu relleu aquest hauria de ser Casado. El nou líder popular va arribar a ser director de gabinet de l’expresident de l’Executiu entre el 2009 i el 2011, data a partir de la qual va ocupar un escó al Congrés per la província d’Àvila. Els seus inicis al PP es remunten al 2003, quan va prendre la decisió d’afiliar-se al partit. La seua primera responsabilitat va arribar l’any 2005, quan va assumir la Presidència de Noves Generacions del PP de Madrid, càrrec que va ocupar fins al 2013, i el 2015 va ser elegit portaveu del comitè de campanya de PP nacional per a les municipals i autonòmiques d’aquell mateix any. Un mes després assumia la vicesecretaria general de Comunicació sota les ordres de Cospedal. És llicenciat en Dret i Grau en Administració i Direcció d’Empreses, títols que han creat polèmica per la manera d’obtenir-los.

tracking