SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnes mínimes a tres acusats per violar una noia a Torrevella

Quatre anys, sis mesos més del mínim legal

Imatge d'arxiu d'una protesta a Lleida per la sentència contra La Manada.

Protesta al juny a Lleida per la sentència contra La Manada.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres acusats han estat condemnats a penes de quatre anys de presó, tan sols sis mesos més del mínim, per haver abusat sexualment en grup d’una noia de 18 anys en un cotxe estacionat a l’aparcament d’una discoteca de Torrevella. La sentència els declara autors d’un delicte d’abús sexual continuat amb accés carnal, però els aplica l’atenuant de dilacions indegudes pels retards i paralitzacions que ha patit el procés durant la tramitació.

Els fets van tenir lloc durant la matinada del 24 d’agost del 2008, quan els processats, que estan des d’aleshores en llibertat provisional, van conèixer la víctima a la discoteca Barlovento i la van convèncer perquè els acompanyés a l’exterior. La resolució –que serà recorreguda en cassació per la defensa davant del Tribunal Suprem– detalla que els implicats la van introduir al seient posterior d’un vehicle, on la van despullar i es van succeir per torns per penetrar-la vaginalment.

Els fets van tenir lloc en un aparcament d’una discoteca de Torrevella l’agost del 2008

Les acusacions van sol·licitar per als ara condemnats penes de fins a onze anys de presó en el transcurs de la vista oral, que es va celebrar en diverses sessions diàries i va concloure a finals del passat mes d’abril. Tanmateix, l’Audiència els culpa d’un únic delicte continuat després de citar jurisprudència del Tribunal Suprem relativa a abusos sexuals comesos en grup.

Després d’apreciar l’atenuant de dilacions indegudes, els magistrats fixen les condemnes en quatre anys de presó, sis mesos més del mínim legal en aquestes circumstàncies i tres anys menys dels set anys de màxim al qual podien arribar. Segons el seu parer aquesta condemna, que inclou també sis anys d’allunyament, és “adequada” i reflecteix el “desvalor dels abusos que de manera continuada es van produir”.

tracking