SEGRE

PANORAMA

El PP consuma el gir cap a la dreta

Casado venç Santamaría de forma contundent a les primàries a la presidència del PP || Promet reconquerir Catalunya, canviar la llei electoral i liderar l’Espanya dels balcons

Pablo Casado va ser ovacionat pels assistents al congrés extraordinari del PP després d’obtenir la victòria.

Pablo Casado va ser ovacionat pels assistents al congrés extraordinari del PP després d’obtenir la victòria.FLICKR PP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb el ventall patriòtic amb els colors de la bandera d’Espanya amb què Soraya Sáenz de Santamaría va visualitzar la metàfora del que segons el seu parer ha de ser el PP no en va tenir prou per aconseguir que li sigui favorable el vent renovador d’aquest partit, que finalment va bufar del costat de Pablo Casado.

El 57,21 per cent dels compromissaris del PP reunits ahir al congrés extraordinari van elegir que sigui Casado el que estigui al capdavant per revitalitzar la formació i obrir una nova etapa en què pretén integrar la seua rival a les primàries, que va assolir el 42,04% dels suports. “El PP ha tornat”, va proclamar Casado en el seu primer discurs com a líder d’un partit, va tancar ahir el cicle de Mariano Rajoy i li va donar una victòria contundent: el suport de 1.701 compromissaris davant els 1.250 que van votar Santamaría.

Casado va guanyar Santamaría gràcies a 451 vots de compromissaris de diferència

L’exvicepresidenta del Govern, que presumia de ser la candidata de les bases per haver guanyat la primera volta de les primàries, no va poder contra Casado després que aquest aconseguís que els altres quatre candidats que no van superar el primer tall (María Dolores de Cospedal, José Ramón García, José Manuel García-Margallo i Elio Cabanes) es posessin del seu costat. El seu primer discurs encara com a candidat va ser una intervenció amb més to de míting electoral que de missatge intern, de “president del Govern” deien els seus, i va deixar clares les seues línies ideològiques. Així, va reivindicar la defensa de la vida i la família com un dels valors que vertebren el PP i oposar-se a la regulació de l’eutanàsia que pretén aprovar el PSOE, així com protegir la dignitat de les víctimes d’ETA. Va apel·lar a la recuperació de l’anomenada Tabàrnia i “liderar l’Espanya de les banderes i els balcons”. Va assegurar que treballarà per un enfortiment institucional, reforçant la Constitució “en comptes d’obrir-la en canal” i el Codi Penal per “evitar qualsevol desafiament nacionalista” i reformant la llei electoral per primar el partit guanyador i evitar haver de dependre de “frontisses” nacionalistes.

“La meua legitimitat –va dir– rau en els afiliats. La meua lleialtat és amb el meu partit. És l’única lleialtat que entenc i exigeixo. Jo també sóc lleial”, la mateixa afirmació que divendres va fer l’expresident del Govern Mariano Rajoy. De moment, Casado ja va avançar que la setmana que ve es reunirà el comitè executiu nacional per ultimar l’organigrama de la direcció que pretén negociar amb Santamaría. Aquest és un “congrés històric” en el qual hem sortit “enfortits”, va assegurar. “No us defraudaré. A ningú li pregunteu qui ha votat, tots hem votat el PP i tots hem guanyat”, va assenyalar.

Pablo Casado va ser ovacionat pels assistents al congrés extraordinari del PP després d’obtenir la victòria.

Pablo Casado va ser ovacionat pels assistents al congrés extraordinari del PP després d’obtenir la victòria.FLICKR PP

tracking