SEGRE

SÍRIA VIOLÈNCIA

Israel i Jordània evacuen 800 cascos blancsde Síria

Els resituaran a altres països

Frontera israeliana als alts del Golan vista des del costat israelià.

Frontera israeliana als alts del Golan vista des del costat israelià.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats de Jordània van informar ahir que han autoritzat les Nacions Unides per gestionar l’entrada i el pas de vuit-cents membres de la Defensa Civil Síria, els denominats Cascos Blancs, que van ser evacuats del sud de Síria per l’avanç de l’ofensiva de les forces lleials al règim que presideix Bashar al-Assad.

Mohamad al Kayedd, portaveu del ministeri d’Afers Estrangers jordà, va dir que el seu Govern ha acceptat la sol·licitud que li van plantejar el Regne Unit, Alemanya i el Canadà per concedir asil temporal per motius humanitaris als cascos blancs fins que siguin traslladats a països occidentals. Aquests vuit-cents treballadors del servei de rescat que opera en zones de Síria controlades per forces rebels van arribar a Jordània després de ser evacuats de Síria pel territori israelià, amb la col·laboració de l’Exèrcit israelià.

Per la seua banda, més de 20.000 civils han fugit durant les últimes vint-i-quatre hores de les zones controlades per l’Exèrcit Jaled bin Walid, vinculat al grup terrorista Estat Islàmic (EI), a la província meridional de Daraa cap a àrees controlades pel Govern sirià, segons va informar Observatori Sirià de Drets Humans.

tracking