SEGRE

REGNE UNIT NEGOCIACIONS

Londres amenaça de no pagar la factura del Brexit

Fixada en uns 45.000 milions d’euros || Segons el nou ministre britànic que negocia amb Brussel·les la sortida de la UE

El ministre britànic per al Brexit, Dominic Raab.

El ministre britànic per al Brexit, Dominic Raab.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre britànic per al Brexit, Dominic Raab, ha indicat que el Regne Unit podria negar-se a pagar la factura de sortida de la Unió Europea si no aconsegueix un acord comercial amb Brussel·les després del divorci. En una entrevista que va publicar ahir The Sunday Telegraph, el dirigent conservador va suggerir que Londres pot utilitzar com una carta negociadora la factura del Brexit, fixada en 45.000 milions d’euros. Raab va recordar que el Govern britànic va iniciar el procés negociador amb la Unió Europea amb l’activació el mes de març del 2017 de l’Article 50 del Tractat de Lisboa, i va complir d’aquesta manera, va dir, amb la seua “part del tracte”.

Raab va prendre possessió del càrrec de ministre del Brexit aquest mes, després que el seu antecessor, David Davis, presentés la dimissió el 8 de juliol per desavinences amb la nova estratègia de sortida dissenyada per la primera ministra, Theresa May, recollida a l’anomenat Llibre blanc.

El Regne Unit vol que després del Brexit no hi hagi fronteres aèries amb Europa

Aquest pla va provocar la dimissió tant de Davis com del ministre d’Exteriores Boris Johnson, que són partidaris d’un Brexit més dur del que s’estipula en aquesta proposta. En aquest, May proposa que el Regne Unit pugui negociar un acord que elimini possibles fronteres per al transport per avió i continuar sent part de l’Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA, per les sigles en anglès) després del Brexit.

Menys suport a Theresa May Un gran majoria de britànics mostren rebuig a l’actitud negociadora de la primera ministra, Theresa May, per gestionar amb Brussel·les la sortida del país de la UE, i proposen l’opció més extremista de l’exministre Boris Johnson, segons un sondeig de The Sunday Times.

tracking