SEGRE

POLÍTICA

Puigdemont compareixerà dimecres davant de la premsa a Berlín

Al costat dels seus advocats Jaume-Alonso Cuevillas, Wolfgang Schomburg, Sören Schömburg i Gonzalo Boye

Puigdemont compareixerà dimecres davant de la premsa a Berlín

Puigdemont compareixerà dimecres davant de la premsa a BerlínEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident català Carles Puigdemont compareixerà dimecres davant de la premsa a Berlin juntament amb els seus advocats per fer una valoració de la seua actual situació política i jurídica.

Així ho va informar la Conferència Federal de Premsa, organització a la qual pertanyen la majoria dels periodistes de mitjans alemanys i estrangers acreditats davant del Parlament i davant del Govern.

A més de Puigdemont en la conferència de premsa s’ha anunciat la presència dels seus advocats Jaume-Alonso Cuevillas, Wolfgang Schomburg, Sören Schömburg i Gonzalo Boye.

Wolfgang i Sören Schomburgo van estar a càrrec de la defensa de Puigdemont a Alemanya, on l’Audiència Territorial de Schleswig Holstein va rebutjar entregar l’expresident a la justícia espanyola pel càrrec de rebel·lió.

Encara que el tribunal va aprovar l’entrega de Puigdemont per malversació de fons, la setmana passada la justícia espanyola es va negar a acceptar l’extradició del polític català només per aquest delicte i va retirar l’ordre europea de detenció.

Davant d’això, l’audiència alemanya va aixecar les mesures cautelars que pesaven sobre Puigdemont, que estava abans en llibertat sota fiança i havia de presentar-se regularment davant de la policia.

La policia alemanya, en compliment d’una euroordre, va detenir Puigdemont el 25 de març poc després que travessés la seua frontera amb Dinamarca al seu camí cap a Bèlgica, i el va conduir a la presó de Neumünster.

Tanmateix, el 6 d’abril Puigdemont va quedar en llibertat sota fiança després que el tribunal considerés que el càrrec de rebel·lió era en principi inadmissible, la qual cosa reduïa el perill de fuga.

tracking