SEGRE

POLÈMICA GOVERN

Macron, en hores baixes

Trenca el seu silenci i titlla d’“inacceptable” l’agressió del seu guardaespatlles a manifestants l’1 de maig || Fiscalia confirma que investiga els fets

El president francès, Emmanuel Macron, amb Benalla just darrere d’ell, en una imatge d’arxiu.

El president francès, Emmanuel Macron, amb Benalla just darrere d’ell, en una imatge d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president francès, Emmanuel Macron, va trencar ahir el seu silenci amb relació a l’escàndol en el qual s’ha vist embolicat el que era el seu cap de seguretat, Alexandre Benalla, que apareix en un vídeo vestit amb distintius policials mentre agredeix manifestants durant la marxa de l’1 de maig d’aquest any a París. Així, el secretari d’Estat de Relacions amb el Parlament, Christophe Castaner, va explicar que Macron veu “inacceptable” i “escandalós” el comportament de Benalla. “Des que es van conèixer els fets, el president de la República va posar en marxa un procediment d’acomiadament” de Benalla.

“No hi va haver voluntat de donar llargues i de deixar passar el temps”, va assegurar Castaner. Per la seua part, el ministre de l’Interior, Gérard Collomb, es va sotmetre ahir a un interrogatori de més de dos hores i mitja a l’Assemblea Nacional gal·la, en què va defensar la seua gestió i va negar tenir cap responsabilitat pel comportament del guardaespatlles. No obstant, Collomb va reconèixer que, l’endemà dels incidents, va ser informat del succés. “Els fets eren estudiats en el nivell adequat”, va subratllar, i, per això, va explicar que se’n va desentendre al creure que el gabinet de la presidència l’anava a sancionar.

Quant a les crítiques de l’oposició per no traslladar el cas als tribunals, va assenyalar que “no és al ministre a qui correspon fer-ho”. També va afirmar que, malgrat haver-hi coincidit, no coneixia l’esmentat Benalla. Collomb va encarregar una investigació interna a les forces de seguretat el 19 de juliol, quan Le Monde ja havia destapat l’escàndol.

El ministre de l’Interior assegura que no li “corresponia” informar dels fets els tribunals

D’altra banda, la Fiscalia de París va confirmar l’obertura d’una investigació contra Alexandre Benalla. Al costat de Benalla també seran investigats tres agents més per cedir al guardaespatlles les diferents imatges del succés, captades per càmeres de seguretat. Benalla ha estat acusat d’“agressió, interferència en l’exercici d’una funció pública i ocultació de la desviació d’imatges de seguretat.” Els tres gendarmes, un agent i dos oficials, entre ells un comandant, són investigats per “apropiació indeguda d’imatges de seguretat i violació del secret professional”.

tracking