SEGRE

PANORAMA

Vic acusarà el conductor que va envestir les creus per delicte d'odi

El seu advocat al·lega problemes psicològics || Rivera culpa l’Estat de desaparèixer a Catalunya i Albiol veu comprensible que hi hagi atacs com el de diumenge

Vic denunciarà per delicte d'odi al conductor que va arrossegar les creus grogues

Vic denunciarà per delicte d'odi al conductor que va arrossegar les creus groguesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Vic es personarà contra el conductor que diumenge va envestir a gran velocitat les creus grogues instal·lades a la plaça Major del municipi per un presumpte delicte d’odi. L’alcaldessa, Anna Erra, va explicar que es tracta d’un veí de Vic de 51 anys que la policia va identificar diumenge a la nit i que estava citat a declarar ahir.

L’home va acudir al jutjat al costat del seu advocat encara que es va negar a declarar, després de la qual cosa haurà d’anar a judici per un delicte de conducció temerària i danys, ja que va accedir a una zona de pas restringit a veïns i persones autoritzades, posant en risc la seguretat de les persones que s’hi trobaven, va apuntar.

Víctor Martorell, l’advocat del conductor, va desvincular la seua acció de qualsevol motivació ideològica i la va atribuir a un “atac d’angoixa” que va patir quan circulava a prop del lloc. Va assegurar que el seu defensat és una persona coneguda al municipi, i també per la mateixa Guàrdia Urbana, perquè pateix trastorns depressius dels quals es tracta amb una medicació molt potent.

El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, va lamentar que hi hagués creus grogues a la plaça Major de Vic i que un ciutadà “prengués la justícia per la seua mà”.

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va denunciar que “la violència sempre ve del mateix costat. Uns volem construir i d’altres el que volen és destruir”. També va criticar que l’Estat ha mostrat passivitat davant d’actituds com les d’aquest diumenge i va assegurar que això ha donat “ales al feixisme” per manifestar-se impunement als carrers catalans. Des de Ciutadans, Albert Rivera va advertir que si l’Estat “desapareix” de Catalunya i no protegeix els catalans no independentistes alguns es “prenen la justícia per la seua mà”. Per la seua part, el president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, va assegurar que és “comprensible” l’atac de diumenge a Vic. Malgrat que va afirmar que no comparteix l’acció, Albiol va manifestar que “pot entendre” que la gent “n’estigui farta” i que “exploti” reaccionant d’aquesta manera.

tracking