SEGRE

MONARQUIA POLÈMICA

El Govern central consulta la inviolabilitat del rei Joan Carles

Arran de les gravacions que el vinculen amb comptes a Suïssa

Félix Sanz Roldán.

Félix Sanz Roldán.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, va sol·licitar fa uns dies a l’Advocacia General de l’Estat que l’informés sobre la inviolabilitat del rei emèrit Joan Carles I. La socialista va consultar sobre la possibilitat que Joan Carles sigui investigat per un jutjat arran dels enregistraments de Corinna, segons va publicar ahir El Mundo.

Sempre segons aquest diari, la resposta va ser clara: el monarca va abdicar a favor del seu fill Felip VI i des d’aquell moment va deixar de ser inviolable. Així, des de la seua abdicació, el rei emèrit només podria ser investigat per la Sala Penal del Tribunal Suprem, segons estableix la Llei Orgànica del Poder Judicial.

El jutge de l’Audiència Nacional Diego de Egea va demanar dimarts als diaris digitals El Español i Okdiario els enregistraments que van publicar el passat dia 11 entre l’excomissari de policia José Manuel Villarejo i Corinna zu Sayn-Wittgenstein, l’amiga del rei emèrit, en les quals aquesta dóna a entendre que el monarca espanyol té comptes a Suïssa i que la utilitzava a ella com a testaferro.

De Egea, que investiga Villarejo per crear una organització criminal per vendre informació confidencial aprofitant-se de la seua condició policial, va cursar aquesta petició a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció. Està previst que Villarejo comparegui avui davant del jutge per prestar declaració.

El director del CNI, Félix Sanz Roldán, va comparèixer ahir a porta tancada a la Comissió de Despeses Reservades del Congrés per explicar les actuacions del servei d’intel·ligència en relació amb Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

tracking