SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Pablo Casado rebutja la direcció proporcional que vol Santamaría

Avisa que no és una negociació d’equips sinó d’integració || L’exvicepresidenta trenca negociacions al considerar l’oferta del líder del PP poc equilibrada

Sáenz de Santamaría passa al costat de Casado, Hernando i Cospedal al Congrés dels Diputats.

Sáenz de Santamaría passa al costat de Casado, Hernando i Cospedal al Congrés dels Diputats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PP, Pablo Casado, va rebutjar ahir la petició de la que va ser la seua contrincant a les primàries del partit, Soraya Sáenz de Santamaría, que el 43% dels òrgans del partit estiguin compostos per persones que van donar suport a la seua candidaturai li va oferir incorporar membres valuosos del seu equip, però sense posar “etiquetes”.

“No es pot passar de la llista més votada a la proporcionalitat en només dos dies”, va assenyalar Casado, que va qualificar de “formidable” la conversa amb Sáenz de Santamaría, però va recalcar que no es tracta de negociar “un pacte d’investidura entre adversaris polítics” sinó d’arribar “a un acord entre companys.” Sáenz de Santamaría havia assegurat abans de la seua reunió amb el nou president del PP que anava a demanar-li la mateixa “unitat” que li va oferir durant les primàries celebrades la setmana passada i va assegurar que no necessita “cap lloc” a la direcció. A la nit, l’equip de Santamaría va donar per trencades les negociacions sobre la nova estructura orgànica del partit al considerar que el que els oferien no s’atansava “per a res” a la representació proporcional i “digna” que ells demanaven.

Fonts de l’equip de Santamaría van explicar que Casado els va oferir dos secretaries d’àrea per als exministres Fátima Báñez i Íñigo de la Serna, tots dos valedors de l’exvicepresidenta. D’altra banda, Casado va prendre ahir possessió del seu escó de líder de l’oposició al Congrés dels Diputats, el primer seient del grup popular just darrere del banc blau reservat al Govern. Casado va entrar a l’hemicicle acompanyat de Sáenz de Santamaría, que es va asseure a l’escó que ja tenia assignat, just a la seua esquena. El nou president del PP presidirà avui la seua primera reunió del comitè executiu i ho farà a la ciutat de Barcelona amb la voluntat d’enviar “un missatge inequívoc” a la societat catalana davant del procés independentista.

D’altra banda, el catedràtic de la Universitat Rei Joan Carles Enrique Álvarez Conde ha transmès al Jutjat d’Instrucció número 51 de Madrid que no té els treballs que va realitzar Pablo Casado ni de cap dels altres alumnes.

tracking