SEGRE

INVESTIGACIÓ CORRUPCIÓ

Corinna, en el punt de mira de la Fiscalia

Anticorrupció la investiga per contractar el comissari Villarejo, que assegura que es va reunir amb Corinna com a enviat de l’Estat per resoldre’n els problemes amb el rei emèrit

El comissari Villarejo, en una imatge d’arxiu.

El comissari Villarejo, en una imatge d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El magistrat de l’Audiència Nacional Diego de Egea investiga l’aristòcrata alemanya Corinna zu Sayn-Wittgenstein per haver demanat, presumptament, al comissari José Manuel Villarejo en la reunió que tots dos van mantenir a Londres el 2015 un encàrrec a desenvolupar a través del seu entramat societari a Espanya.

Tal com va avançar ahir El Español, Corinna va recórrer als serveis de Villarejo, en presó provisional des del mes de novembre passat, per demanar-li que ajudés el diputat britànic conservador Ben Goldsmith pels seus problemes amb el fisc espanyol.

Segons fonts de la investigació, la Fiscalia Anticorrupció treballa, en primer lloc, per analitzar el contingut de l’enregistrament de la trobada mantinguda entre l’amiga íntima del rei emèrit Joan Carles I i Villarejo, a fi de comprovar-ne l’autenticitat abans de dilucidar si el seu contingut és o no delictiu.

D’altra banda, el mateix comissari José Manuel Villarejo va declarar ahir a l’Audiència Nacional que en la reunió que va mantenir amb Corinna zu Sayn-Wittgenstein a Londres el 2015 actuava com un enviat de l’Estat per solucionar els problemes que tenia l’aristòcrata amb el monarca emèrit.

Segons fonts jurídiques, Villarejo es va escudar sempre en aquest argument per justificar les seues activitats, com la trobada amb Corinna, el contingut de la qual s’ha conegut en les últimes setmanes. Villarejo va respondre les preguntes del jutge d’instrucció i de la seua defensa, però no les dels fiscals durant més d’hora i mitja.

El comissari fa més de nou mesos que està en presó provisional en el marc del cas Tàndem, que va esclatar a començaments de novembre passat al destapar-se una presumpta trama en què haurien participat diversos policies i en la qual està investigat per blanqueig de capitals, suborn i organització criminal.

tracking