SEGRE

EUA XARXES

Facebook s'enfonsa més d'un 18% a la borsa per l'escàndol de privacitat

Tot i guanyar un 45 per cent més que el 2017

Facebook s’ha enfonsat més d’un 18% en un sol dia.

Facebook s’ha enfonsat més d’un 18% en un sol dia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facebook va acusar ahir l’estancament d’usuaris a Europa i EUA, arran de l’escàndol sobre la privacitat de la xarxa social, amb una caiguda a la borsa de més del 18%, malgrat haver reportat un benefici net atribuït de 10.092 milions de dòlars en el primer semestre del 2018, un 45,2% més que en el mateix període de l’exercici anterior.

D’aquesta forma, Mark Zuckerberg, el fundador, amo, president i conseller delegat de Facebook, ha perdut 16.000 milions de dòlars.

El creador de la xarxa social ha perdut 16.000 milions de dòlars en un sol dia a la borsa

En concret, les accions de la xarxa social van començar a negociar-se en l’obertura del mercat a un preu de 174,89 dòlars per títol, mentre que al tancament de la sessió precedent ho feien a un preu de 217,5 dòlars.

Els mercats castiguen així uns resultats financers agredolços, ja que si bé en el tram semestral Facebook va aparentar fortalesa, en el segon trimestre de l’any va deixar entreveure una certa debilitat en les seues xifres d’ingressos i usuaris diaris actius.

La plataforma, apressada des del març pel qüestionament de la seua gestió de la privacitat, arran de l’escàndol de Cambridge Analytica, va tenir uns ingressos trimestrals de 13.231 milions, davant dels 13.360 milions que anticipaven els analistes.

A Wall Street el va decebre també que els usuaris diaris actius de mitjana al juny arribessin als 1.470 milions de persones (un 11% més), ja que esperaven 1.490 milions.

Dins d’aquesta dada, els usuaris diaris a Europa van disminuir dels 282 milions registrats al març als 279 milions de juny, potencialment per l’entrada en vigor el maig de la llei de protecció de dades, que atorga un major control sobre la informació personal a internet.

tracking