SEGRE

POLÍTICA

La fiscal general diu que es continuarà perseguint els escapats del "procés"

Entre els quals es troba l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont

La fiscal general diu que es continuarà perseguint els escapats del

La fiscal general diu que es continuarà perseguint els escapats del "procés"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscal general de l’Estat, María José Segarra, ha assegurat que es continuarà perseguint tots els escapats investigats en la causa seguida pel procés independentista de Catalunya, entre els quals es troba l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

María José Segarra ha realitzat aquestes manifestacions als periodistes en San Lorenzo de El Escorial (Madrid) abans de participar en un curs d’estiu de la Universitat Complutense, Justícia i política.

Ha estat preguntada per la decisió d’un tribunal alemany de concedir l’extradició de Puigdemont a Espanya només per malversació però no per rebel·lió, la qual cosa ha portat al magistrat que instrueix el cas en el Tribunal Suprem, Pablo Llarena, a rebutjar l’entrega en aquests termes i a retirar les ordres europees de detenció contra ell i la resta d’escapats.

"Nosaltres tenim un procediment penal que seguirem endavant, i tant la Fiscalia com la justícia espanyola han fet tot el que estava a la seua mà per perseguir totes aquelles altres persones investigades i processades que es trobaven fora del nostre marc", ha explicat María José Segarra.

I ha assegurat: "Seguirem amb aquest interès que es persegueixi i es condemni les persones quan es demostri que han comès un fet delictiu".

Ha esbandida que "un pronunciament puntual d’un tribunal regional alemany té la virtualitat que té; no té cap eficàcia, per descomptat, dins d’Espanya".

En aquest sentit ha estimat que el tribunal alemany ha incorregut en una "extralimitació, doncs no tenia coneixement de les proves i sembla que ha fet un pronunciament que anava més enllà del que havia de ser una ordre europea de detenció, però encara tenim temps per davant".

Ha agregat que ara "hi ha hagut un pronunciament del magistrat instructor a la peça separada respecte a les persones que estan escapades i s’ha dictat un acte la setmana passada que no ha estat recorregut per la Fiscalia que deixa sense efecte les ordres de detenció en vista del pronunciament del tribunal alemany".

"Per tant, la situació ara està així, sense perjudici que en un futur es puguin realitzar altres actuacions."

Sobre això, Segarra ha estat preguntada si preveu la Fiscalia demanar que es reactivin les ordres europees de detenció si els escapats canvien de país al que s’ha limitat a dir: "En cada moment ja s’anirà anunciant i resolent".

tracking