SEGRE

CATALUNYA

Una "onada sonora" recorrerà la Diagonal a la manifestació de la Diada

Serà una Diada "austera però potent"

Manifestació multitudinària organitzada per l’ANC a Barcelona la Diada de Catalunya.

Manifestació multitudinària organitzada per l’ANC a Barcelona la Diada de Catalunya.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ANC i la resta d’entitats sobiranistes han plantejat una Diada "austera però potent" en la qual una "onada sonora" recorrerà l’avinguda Diagonal de Barcelona en una manifestació que no comptarà amb cap tipus d’acció dirigida: "Tothom podrà anar amb el cartell que vulgui". Així ho han anunciat en roda de premsa representants de les tres entitats sobiranistes que organitzen la manifestació de la diada: l’ANC, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i Òmnium Cultural.

En la seua intervenció en la presentació de la manifestació, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha afirmat que la marxa buscarà "interpel·lar" als partits que formen el Govern perquè "es deixin de baralles estèrils i treballin junts per seguir una estratègia conjunta" cap a la República.

A les 17:14 -hora simbòlica que fa referència a 1714-, l’organització demanarà als manifestants que estiguin en silenci i baixin les seues pancartes, ja que en el tram 37 de la manifestació es llançarà un petard que donarà inici a aquesta "onada de veu", amb l’objectiu que els trams posteriors es vagin incorporant a aquest crit fins que tota la Diagonal es converteixi en un "crit sonor".

La coordinadora de mobilització de l’ANC, Elisenda Romeu, ha definit la mobilització com "una manifestació clàssica" i ha afirmat que per primera vegada no es donaran instruccions explícites als manifestants més enllà del crit de les 17:14.

A la presentació de la marxa han assistit també persones que van participar en la mobilització de l’1-O, ja sigui en les concentracions en els col·legis o com a membres de les meses electorals.

La vicepresidenta segona d’Òmnium Cultural, Marina Llansana, ha destacat que la diada coincidirà amb "setmanes de gran intensitat mobilitzadora" en què s’obrirà "un cicle d’efemèrides" per "commemorar i recordar tot el que va fer aquest poble", així com "tota la violència que es va vessar contra la societat catalana" la tardor passada. Al seu torn, ha indicat que la manifestació servirà per "denunciar la vulneració de drets fonamentals que vivim en l’Estat espanyol" i la "falta de separació de poders", així com la "politització de la justícia".

En total, s’han habilitat 38 trams per a la manifestació al llarg de l’avinguda Diagonal que l’organització espera "omplir" mitjançant les inscripcions, que s’han habilitat aquest mateix matí.

tracking