SEGRE

POLÍTICA EL PROCÉS

El TS deixa a la presó la cúpula del procés tot i la sentència alemanya

Forn, Rull, Romeva i Bassa denuncien el seu empresonament preventiu a l’ONU || Les entitats independentistes preparen una ‘ona’ a la Diagonal per a la Diada

Jordi Turull i Josep

Llarena denega la llibertat a Rull i Turull per assistir a la presa de possessióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala Penal del Tribunal Suprem va confirmar ahir la presó provisional dels nou líders independentistes empresonats per ordre del magistrat Pablo Llarena. A la resolució, l’alt tribunal va explicar que les circumstàncies per les quals Llarena els va tancar preventivament no han canviat. Així, els magistrats van insistir en el risc de fuga i en la proximitat al judici com a arguments per mantenir-los entre reixes. Igualment, van indicar que la resolució de l’Audiència de Schleswig-Holstein de no entregar Carles Puigdemont per rebel·lió no té “cap incidència” sobre la causa que es jutja al Suprem. Tot això, malgrat la decisió de Llarena de retirar les euroordres espanyoles contra els processats pels mateixos fets que es troben fora de l’Estat. En aquest sentit, la fiscal general de l’Estat, María José Segarra, va criticar ahir la Justícia alemanya per haver-se “extralimitat” en les seues competències en el cas de Puigdemont. Així mateix, els consellers cessats Jordi Turull i Josep Rull, i el número 2 de JxCat, Jordi Sànchez, van presentar un escrit de recusació contra quatre dels set magistrats que els jutjaran per la seua proximitat a Llarena, i un altre al Tribunal Constitucional perquè habiliti el mes d’agost a fi de resoldre els seus recursos. Per la seua part, Rull i els seus companys de Govern Raül Romeva i Dolors Bassa han denunciat la seua presó davant del grup de detencions arbitràries de l’ONU, i per la seua part les entitats independentistes van presentar ahir l’ona que recorrerà la Diagonal per la manifestació de la Diada.

Així mateix, va insistir en la seua crítica a l’“ocupació” de l’espai públic amb símbols independentistes. “No és respectuós amb aquell que pensa diferent” perquè “allunya d’aquest espai públic aquell que no pensa igual que els independentistes”, va al·legar.

Cunillera, a favor d’alliberar els independentistes

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, la lleidatana Teresa Cunillera, es va pronunciar ahir a favor que els líders independentistes que es troben en presó provisional surtin en llibertat. “A mi m’agradaria perquè em sembla que fa molt temps que estan a la presó”, va manifestar, encara que va afegir que “això és una determinació del jutge, que deu tenir les seues raons per mantenir-los a la presó”.

tracking