SEGRE

PANORAMA

Arrimadas: “Torra és el secretari d'un escapat a qui no se li fa cas”

La líder taronja exigeix a Puigdemont que doni explicacions per la imputació del PDeCAT || Casado esgrimeix el 155 per frenar “qualsevol intent de sedició”

Arrimadas, ahir, en un acte de Ciutadans a la plaça d’Espanya de Barcelona.

Arrimadas, ahir, en un acte de Ciutadans a la plaça d’Espanya de Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va retreure ahir al president de la Generalitat, Quim Torra, que es comporti com “el secretari d’un escapat de la justícia a qui cada vegada fa menys cas la gent i els àmbits internacionals”, amb referència a Carles Puigdemont. En aquest sentit, va insistir que la política i el futur de Catalunya “no poden estar en mans d’un escapat que vaga pel món sabent que ningú li concedeix la condició d’exiliat”. Així mateix, va desafiar Puigdemont a donar explicacions per la imputació del PDeCAT com a persona jurídica en el cas del 3%, acusat dels presumptes delictes de tràfic d’influències, suborn i blanqueig.

Per la seua part, el president del Partit Popular, Pablo Casado, va amenaçar amb una nova intervenció de la Generalitat si el Govern de Torra efectua “qualsevol intent de sedició i d’independència”. En aquest sentit, en un acte de la formació a Còrdova, va advertir que els populars demanaran a l’Executiu de Sánchez que torni a aplicar el 155 a Catalunya si continua “prestant-se al xantatge dels secessionistes”. Casado va recordar que els vots del PP són suficients al Senat per autoritzar el Govern espanyol a prendre el control de l’administració catalana. A més, va insistir en la seua proposta d’incorporar els delictes de sedició impròpia i convocatòria de referèndum il·legal al Codi Penal. El número 1 dels populars també es va mostrar partidari de “prohibir els indults a aquells detinguts o delinqüents o ja condemnats en ferm per delictes tan greus com el de sedició o rebel·lió”.

Arrimadas, ahir, en un acte de Ciutadans a la plaça d’Espanya de Barcelona.

Arrimadas, ahir, en un acte de Ciutadans a la plaça d’Espanya de Barcelona.EFE

tracking