SEGRE

SUCCESSIÓ PARTITS

De la Serna deixa la política després de la derrota de Sáenz de Santamaría

L’exministre de Foment torna al sector privat després de vint anys en diversos càrrecs || Casado inclou a la cúpula del PP una investigada per prevaricació

El líder del PP, Pablo Casado, ahir, amb el president de la formació a Andalusia, Juanma Moreno.

El líder del PP, Pablo Casado, ahir, amb el president de la formació a Andalusia, Juanma Moreno.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exministre de Foment i exalcalde de Santander Íñigo de la Serna va anunciar ahir que es retira de la política activa després de vint anys en primera línia. En declaracions a El Diario Montañés, un dels principals valedors de l’exnúmero 2 de la Moncloa Soraya Sáenz de Santamaría va explicar que es reincorporarà al sector privat. No obstant, va deixar clar que “m’aparto, però no me’n vaig”. En aquest sentit, va subratllar que “sóc del partit i ho continuaré sent”. El nou líder del Partit Popular, Pablo Casado, va lamentar la decisió de l’exministre i va esperar que la seua retirada sigui únicament “temporal”. El successor de Mariano Rajoy també va aprofitar l’ocasió per recordar a l’exvicepresidenta del Govern central que té “la porta oberta” per integrar-se en el comitè executiu del PP. “La integració és possible i necessària”, va defensar Casado.

La primera setmana de Pablo Casado al capdavant dels populars es va tancar amb la polèmica pel nomenament com a secretària d’Actes de la ceutina Yolanda Bel, imputada en relació amb la gestió del dipòsit judicial de vehicles de la ciutat autònoma. Concretament, un jutjat de Ceuta la investiga per firmar un decret, com a presidenta de l’Empresa Municipal d’Aparcaments i Gestió Viària de Ceuta, per permetre la venda de cotxes intervinguts judicialment.

D’altra banda, els dubtes sobre el màster que Casado va obtenir a la Universitat Rei Joan Carles (URJC) van augmentar divendres després que El Diario.es publiqués les actes de les convalidacions d’assignatures de les quals es va beneficiar l’ara líder popular. Als documents, no figuren els justificants dels coneixements previs de Casado que li van permetre esquivar fins a 18 matèries de la titulació.

En un altre ordre de coses, un jutjat de Cadis ha obert una investigació contra el regidor popular de la ciutat Ignacio Romaní per haver utilitzat diners de l’empresa municipal Aguas de Cádiz per pagar fins a 42.000 euros al director de la seua tesi universitària, arran d’una denúncia presentada pels consellers de Podem en aquesta entitat.

tracking