SEGRE

CRISI MIGRACIÓ

L'onada de pasteres no cessa, amb 300 persones arribades a la costa ahir

Marlaska, a Algesires, supervisa l’acollida

Moment del desembarcament d’una pastera a la platja gaditana de Zahora, ahir.

Moment del desembarcament d’una pastera a la platja gaditana de Zahora, ahir.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La costa oriental de la Península va tornar ahir a ser el punt d’entrada de desenes de pasteres en les quals viatjaven més de 300 persones. Així, Salvament Marítim va rescatar 283 migrants a bord de quinze embarcacions en aigües de l’Estret. Al migdia, diverses desenes de persones van arribar pels seus propis mitjans a la platja de Zahora, al terme de la localitat gaditana de Barbate, cosa que va sorprendre els nombrosos banyistes que es trobaven gaudint d’un dia al costat del Mediterrani.

Tot just baixar de la nau, els migrants van sortir a la carrera del lloc, deixant enrere un jove amb una lesió al braç, que va ser atès pels serveis d’emergència. Així mateix, en aigües d’Alborán, van ser localitzades dos pasteres més. En una viatjaven 16 homes, que van desembarcar al port granadí de Motril. En l’altra, anaven 33 homes i 2 dones, que també van ser conduïts fins a Motril. Més al nord, en aigües murcianes, va ser interceptada una embarcació amb dotze persones, entre les quals es trobava una dona embarassada.

La massiva arribada de migrants obliga a habilitar espais provisionals per acollir-los

Així mateix, en aigües de la localitat alacantina d’Elx es va trobar buida una pastera. La Policia Nacional va localitzar quatre dels seus ocupants, però es desconeix si els acompanyaven més persones, ja que l’habitual és que, com a mínim, hi hagi vuit tripulants.

A part, gairebé 800 migrants van haver de passar la nit de divendres a dissabte en una nau de Cadis, en vaixells de Salvament Marítim i en un poliesportiu d’Algesires en vista de la saturació dels centres d’acolliment. Per això, ahir mateix, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, es va desplaçar fins a Algesires per supervisar, en primera persona, el dispositiu d’atenció als migrants.

tracking