SEGRE

CATALUNYA

El PDeCAT confia en la reunió bilateral i acceptaria un referèndum acordat

Ho ha dit David Bonvehí en la seua primera roda de premsa

El PDeCAT confia en la reunió bilateral i acceptaria un referèndum acordat

El PDeCAT confia en la reunió bilateral i acceptaria un referèndum acordatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou president del PDeCAT, David Bonvehí, ha subratllat avui que la seua formació trasllada tota la seua confiança al Govern per a la Comissió Bilateral de dimecres i ha expressat que la formació acceptaria "de bo grat" una oferta de referèndum acordat, una cosa que avui dia no està sobre la taula.

En la seua primera roda de premsa com a president després de la reunió de l’executiva sorgida de l’assemblea del PDeCAT, Bonvehí ha subratllat que al seu partit aposten pel "diàleg", però ha indicat que no li consta que el rei Felip VI s'hagi posat en contacte amb la formació, encara que ja ha avisat que, si ho fes, li demanarien que es "retracti del discurs del 3 d’octubre" de l’any passat.

Així ha respost Bonvehí en ser preguntat per les declaracions del president del Parlament balear, Baltasar Picornell, qui ha assegurat a Palma que el Rei "està disposat a tendir ponts" en relació amb el problema polític de Catalunya i, de fet, "està intentant parlar amb les parts que estan disposades" a això.

Quant a la Comisión Bilateral Estat-Generalitat que es reunirà dimecres, Bonvehí ha expressat "confiança" en els consellers que participaran en la reunió, entre ells el titular d’Acció Exterior, Ernest Maragall, i la consellera de Presidència, Elsa Artadi.

En aquest context de diàleg entre els dos governs, Bonvehí ha recalcat que els vots del PDeCAT en el Congrés no són "gratuïts" per al president del Govern, Pedro Sánchez, del qual ha dit que encara espera la seua "recepta" per a Catalunya.

Ha expressat que "tant de bo" en una de les reunions bilaterals el Govern de l’Estat oferís un referèndum acordat, una cosa que ha admès que acceptarien "de seguida i de bo grat", ja que "seria la solució" al seu judici no només per a Catalunya, sinó per al conjunt de l’Estat.

Encara que ha afegit que davant de la falta de referèndum acordat -que el Govern no es planteja oferir-, Catalunya no s’ha de quedar "de braços plegats" i ha d’explorar "qualsevol via per fer efectiu el que ha votat la gent", ha expressat Bonvehí evitant esmentar la paraula "unilateral".

tracking