SEGRE

ECONOMIA

Lleida, la capital amb la rendibilitat a l'habitatge més alt, segons un estudi

Juntament amb Las Palmas de Gran Canària

Un habitatge de dos habitacions que s’ofereix tant per al lloguer com la venda a Lleida ciutat.

Un habitatge de dos habitacions que s’ofereix tant per al lloguer com la venda a Lleida ciutat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La rendibilitat que ofereix la inversió en habitatges per posar-les de lloguer es va incrementar un 7,8% en el segon trimestre de l’any, des del 7,3% de l’exercici anterior, a causa de l’enfortiment que experimenta la demanda de lloguers, segons un estudi realitzat pel portal immobiliari Idealista.

Segons aquest estudi, que relaciona els preus de venda i lloguer de diferents productes immobiliaris per calcular la seua rendibilitat bruta, el local comercial es manté com la inversió immobiliària més rendible. Comprar un local a Espanya per llogar-lo ofereix una rendibilitat bruta del 9,2%, davant el 8,2% que donaven fa un any. Les oficines ofereixen un rendiment del 8,3% (fa un any era del 7,5%). Els garatges són el producte en el qual menys ha augmentat la rendibilitat durant aquest any, en passar del 4,6% del segon trimestre de 2017 al 5,1% actual.

Rendibilitat de l’habitatge

Entre les capitals espanyoles, Las Palmas de Gran Canària i Lleida són les que resulten més rendibles, amb un 7,7% en ambdós casos. Els segueixen Múrcia i Huelva (amb sengles taxes del 7,2%) i posteriorment se situen Santa Cruz de Tenerife (6,8%) i Almeria (6,7%). La rendibilitat a Madrid és del 5,2%. Tanmateix, les rendibilitats més baixes d’Espanya són les que obtenen els propietaris d’habitatges de lloguer en Sant Sebastià (4,3%), A Coruña (4,4%), Ourense (4,4%) i Zamora (4,6%). A continuació se situa Barcelona (4,7%).

Rendibilitat dels locals comercials

Els locals són el producte que més rendibilitat té en la majoria de les capitals. El retorn més important s’obté a Saragossa (11,6%), Pontevedra (11%), Sevilla (10,2%), Las Palmas de Gran Canària (9,9%) i Lleó (9,9%). A Barcelona és del 8,5% mentre que a Madrid la rendibilitat dels locals es queda en el 8,3%. A Coruña, Salamanca i Castelló ofereixen els locals amb menor atractiu per a l’inversor (només 6,4% de rendibilitat en els tres casos), seguits per Osca (6,7%) i Albacete (7%).

Rendibilitat dels garatges

Els garatges són, en contraposició, el producte menys rendible per a l’inversor a moltes capitals. La rendibilitat més important s’obté a Vitòria (11,5%), seguit per Las Palmas de Gran Canària (11,3%), Almeria (7,7%) i Huelva (6,6%). A Madrid la rendibilitat d’una plaça d’aparcament és del 2,8%, mentre que a Barcelona és del 3,4%. Els municipis amb els garatges menys rendibles són Oviedo, amb un 2,3%, Salamanca i Granada, amb un 2,7% en ambdós casos.

Per a l’elaboració d’aquest estudi, idealista ha dividit el preu mig de lloguer entre el preu de venda ofertat que sol·liciten els propietaris als diferents mercats referent als índexs trimestrals d’habitatges, locals, garatges i oficines corresponents al segon trimestre de 2018. El resultat obtingut és el percentatge brut de rendibilitat que proporciona a un propietari llogar el seu habitatge. Aquesta dada facilita l’anàlisi de l’estat actual del mercat i és un punt de partida bàsic per a tots aquells inversors que estimin comprar actius immobiliaris a fi d’obtenir beneficis.

tracking