SEGRE

INVESTIGACIÓ INTERNACIONAL

El violador fugit del Dueso, 'caçat' a la frontera de Gàmbia i el Senegal

Acompanyat de la seua parella, una educadora social a qui va conèixer entre reixes || Utilitzava passaport fals però les empremtes dactilars en corroboren la identitat

Guillermo Fernández Bueno.

Guillermo Fernández Bueno.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guillermo Fernández Bueno, el violador que es va escapar de la presó càntabra del Dueso durant un permís penitenciari de set dies i sobre el qual pesava una ordre de cerca i captura internacional, va ser detingut ahir a la frontera entre Gàmbia i el Senegal. Les autoritats van detectar diumenge la seua entrada en territori senegalès des de Mauritània per un pas no autoritzat, en companyia de la seua parella, una educadora social que va conèixer entre reixes. Com que utilitzava un passaport fals, van ser les empremtes dactilars les que van corroborar la seua identitat.

A més, la descripció física coincidia amb la de Fernández Bueno. L’home, de quaranta-un anys i natural de Santander, no va tornar del permís carcerari d’una setmana a la presó del Dueso el diumenge 22 de juliol. Estava tancat des del 2001 per complir una pena de vint-i-sis anys i mig de presó per la violació i l’assassinat en una cafeteria de Vitòria d’una empleada de la neteja el 14 de desembre de l’any 2000. A més, compta a l’historial amb una altra condemna a nou anys de presó per una altra agressió sexual comesa anteriorment.

Fernández Bueno havia tingut permisos penitenciaris des del 2012, però tant Institucions Penitenciàries com el jutge de Vigilància Penitenciària havien rebutjat la seua pretensió d’obtenir el tercer grau. També Institucions Penitenciàries havia rebutjat inicialment la concessió de permisos.

tracking