SEGRE

MASCLISME

Els ajuntaments rebran el doble de fons contra la violència masclista el 2019

Una realitat que s’ha emportat la vida de 947 dones i ha deixat orfes a 202 de menors des de 2003

Una concentració contra la violència masclista a Lleida.

Una concentració contra la violència masclista a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ajuntaments rebran l’any que ve 40 milions, davant els 20 actuals, per a la lluita contra la violència masclista i recuperaran en aquest exercici les competències en aquesta matèria, segons ha anunciat avui la ministra d’Igualtat, Carmen Calvo.

En concret, el Govern té previst aprovar aquest divendres en el Consell de Ministres un reial decret per reformar la Llei de bases de règim local i tornar les competències als consistoris en matèria de política social.

"Tothom ha entès que cal fer polítiques preventives", ha assegurat la ministra, qui s’ha dirigit a les dones per animar-les a "sortir de l’espai de la violència i foscor" perquè "les esperem amb la solidaritat pròpia d’una democràcia, i això només pot ser possible des dels ajuntaments".

En la trobada, la ministra també ha avançat la distribució de 9,5 milions d’euros que faltaven per executar del pressupost de la delegació del Govern contra la Violència de Gènere.

D’ells, 6,5 milions seran per a programes d’assistència social integral; un milió per a plans personalitzats d’atenció a víctimes de violència, i els dos milions restants a programes de suport a víctimes d’agressions o abusos sexuals.

Finalment, els ha manifestat la seua intenció que totes les modificacions legals que implica el Pacte estiguin culminades abans que finalitzi l’any.

tracking