SEGRE

PANORAMA

Imprimir armes a casa ja és una realitat legal als EUA

BIG SANDY SHOOT. Per un mòdic preu es lloguen armes a adults i menors.

BIG SANDY SHOOT. Per un mòdic preu es lloguen armes a adults i menors.BIG SANDY SHOOT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fabricar diferents tipus d’armes a casa amb una impressora 3D serà a partir de demà una realitat legal als Estats Units gràcies a un acord judicial que va assolir al juny el Govern del president Donald Trump amb un grup proarmes.

Defense Distributed, una organització amb seu a Texas, va anunciar els seus plans de tornar a publicar al seu web manuals d’instruccions per reproduir pistoles i rifles en impressores en tres dimensions, després d’assolir un pacte amb el Govern federal.

Aquesta va ser la conclusió d’una batalla legal de cinc anys en la qual el Govern de l’expresident Barack Obama (2009-2017) va argumentar que aquests manuals violaven les lleis d’exportació d’armes de foc davant de dos jutges federals i que el Tribunal Suprem es negués a escoltar el cas.

Tanmateix, en una decisió abrupta, el Govern de Trump va arribar a un pacte el juny amb Defense Distributed per permetre a aquest grup texà tornar a distribuir les instruccions d’impressió a través d’internet, tal com va fer el 2013 abans que la seua activitat fos bloquejada.

Per a l’organització Propietaris d’Armes als EUA, aquest pacte significa "llibertat i està conforme amb la Segona Esmena" de la Constitució nord-americana, que protegeix el dret a portar armes, va explicar Efe Jordan Stein, director de comunicacions d’aquest grup.

Donald Trump considera que "no té molt sentit" que poder imprimir armes 3D a casa estigui a punt de convertir-se en realitat, malgrat que ha estat la seua Administració la que ho ha permès. "Estic veient (el tema de) les armes de plàstic 3D que es venen al públic. Ja he parlat amb l’Associació Nacional del Rifle, no sembla tenir molt sentit!", va expressar Trump a Twitter, sense donar més detalls, a un dia que aquesta activitat es legalitzi als EUA. 

tracking