SEGRE

PANORAMA

L'avió malaisi perdut l'any 2014, desviat a propòsit

Segons l’informe dels experts || Els investigadors admeten que les conclusions “no són definitives” al no trobar el fuselatge

Familiars d’una de les víctimes del vol desaparegut, ahir, a Kuala Lumpur.

Familiars d’una de les víctimes del vol desaparegut, ahir, a Kuala Lumpur.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’informe final sobre el vol MH370 de Malaisia Airlines, desaparegut a l’oceà Índic el 8 de març del 2014 amb 239 passatgers a bord, defensa que algú va desviar manualment l’aparell de la ruta que tenia prevista. Tanmateix, no atribueix a ningú en concret la responsabilitat d’aquesta manipulació.

No obstant, les conclusions del document, que va presentar ahir a Kuala Lumpur l’equip d’investigadors que ha provat d’aclarir les circumstàncies d’aquest sinistre, “no són definitives”. “La resposta només pot ser concloent si es troben les restes de l’avió”, va reconèixer Kok Soo Chon, cap del grup, alhora que va admetre que “no podrem determinar fins llavors la causa real de la desaparició”.

Així mateix, tampoc va descartar “la participació d’una tercera part” en la desaparició de l’aeronau. Fins ara, s’han recuperat vint-i-set fragments que podrien pertànyer al vol MH370 a les platges de Reunió, Moçambic, Maurici, Sud-àfrica i l’illa Pemba.

Tretze d’ells són de l’aparell, set més ho són “gairebé amb seguretat” i la resta, “amb alta probabilitat”. Malgrat tot, la part principal del fuselatge encara no s’ha recuperat. El dia 29 de maig d’aquest any es va suspendre l’última de les campanyes per provar de trobar més restes de l’avió malaisi. Per a això, es van arribar a rastrejar 112.000 quilòmetres quadrats de l’Índic.

tracking