SEGRE

CORRUPCIÓ POLÈMICA

Detingut el marit d'Ana Rosa Quintana per extorsió amb Villarejo

Hauria contractat l’excomissari perquè portés a terme una extorsió || Amb l’empresari van ser arrestats el seu germà i l’advocat, segons fonts policials

Imatge d’arxiu d’Ana Rosa Quintana amb el marit, Juan Muñoz, a la plaça de Las Ventas.

Imatge d’arxiu d’Ana Rosa Quintana amb el marit, Juan Muñoz, a la plaça de Las Ventas.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresari sevillà Juan Muñoz –marit de la periodista Ana Rosa Quintana–, el seu germà i el seu advocat van ser detinguts ahir per agents de la Policia Nacional en relació amb la investigació oberta pel jutge de l’Audiència Nacional Diego de Egea per presumpta relació amb el comissari jubilat José Manuel Villajero. Segons van informar fonts policials i jurídiques, els tres van ser arrestats per haver contractat suposadament l’expolicia perquè dugués a terme una extorsió.

En concret, es fa per presumptes delictes de descobriment i revelació de secrets i extorsió. Haurien contractat Villarejo per fer xantatge a una tercera persona i intentar recuperar així un suposat deute.

Les tres detencions es van produir després de l’obertura aquest divendres passat, per part del magistrat de reforç del Jutjat Central d’Instrucció número 6, d’una nova peça, denominada Pintor, en el marc de la causa general per la qual va ser arrestat Villarejo el novembre del 2017 i per la qual està des d’aleshores en presó provisional.

La peça Pintor és la número 6 de la causa que es va obrir amb l’operació Tàndem en la qual es va detenir Villarejo, el seu advocat Rafael Redondo i l’excomissari en cap de Barajas Carlos Salamanca per suborn, blanqueig de capitals i organització criminal. El magistrat va arxivar la investigació contra Salamanca a mitjans del mes de juliol i precisament ahir va tancar dos causes obertes contra antics clients de Villarejo.

La cinquena, denominada Carol, es refereix a un encàrrec que hauria fet la princesa Corinna zu Sayn-Wittgenstein al comissari Villarejo, tal com s’extreu dels enregistraments d’aquesta conversa i que s’han publicat en diversos mitjans.

L’encàrrec hauria estat ajudar un diputat britànic, amic de Corinna, que hauria estat investigat per la Hisenda espanyola. A la reunió entre l’expolicia i Corinna, la consultora germanodanesa revelava també que el rei Joan Carles tenia comptes a Suïssa i cobrava comissions il·legals per aconseguir contractes.

tracking