SEGRE

SUCCESSOS

Dos detinguts a Mataró per reclutar gihadistes per enviar-los a combatre

Es dedicaven a reclutar i radicalitzar individus a Barcelona i Tarragona

La Guàrdia Civil ha detingut un jove al barri de Pardinyes.

Imatges de l'operació antigihadista a LleidaLleonard Delshams / O.O. / SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut dos homes a Mataró (Barcelona) acusats de formar part d’una estructura per reclutar i radicalitzar individus a Barcelona i Tarragona per enviar-los com a combatents a zones de conflicte i integrar-se en grups terroristes gihadistes.

L’operació s’ha iniciat sobre les sis del matí, quan agents de la Guàrdia Civil han entrat a dos pisos de Mataró, un de situat al carrer Camí del Mig i un altre del carrer Joan Maragall, per registrar-los i practicar les dos detencions, segons han informat Efe fonts de la investigació.

Els detinguts són M.B., de 46 anys i natural de Tetuan, i O.K, de 36 anys i natural de Tànger, ambdós de nacionalitat marroquina, que suposadament es dedicaven a reclutar i radicalitzar persones a les províncies de Barcelona i Tarragona per participar en actes de terrorisme gihadista.

En la detenció dels dos sospitosos i en el registre dels dos pisos de Mataró en els quals vivien han participat agents del Grup de Reserva i Seguretat, els antiavalots de la Guàrdia Civil, així com efectius de la unitat d’explosius, amb el suport de la canina.

Amb el material que s’intervingui en els registres, els agents esperen obtenir informació rellevant per aclarir completament l’activitat i vinculacions d’aquests individus així com trobar altres possibles línies d’investigació.

Segons detalla el Ministeri de l’Interior, davant de la pèrdua de territori i potencial material, humà i financer que afronta el grup terrorista Dáesh sobre el terreny a Síria i l’Iraq, la difusió de propaganda i la captació de nous adeptes s’ha convertit en una de les seues principals activitats, desenvolupada de forma molt important a través d’Internet i de les diferents plataformes i xarxes socials.

tracking