SEGRE

TERRORISME

La cèl·lula gihadista de Ripoll va planejar atemptar al Camp Nou el 20 d'agost

I també una discoteca en l’àrea de Barcelona

La cèl·lula gihadista de Ripoll va planejar atemptar al Camp Nou el 20 d'agost

La cèl·lula gihadista de Ripoll va planejar atemptar al Camp Nou el 20 d'agostEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cèl·lula gihadista que va cometre els atemptats del 17-A a les Rambles de Barcelona i Cambrils també va planejar atacar el Camp Nou coincidint amb el partit entre el FC Barcelona i el Betis del 20 d’agost de l’any passat, així com una discoteca en l’àrea de Barcelona.

Així el revela avui El Periódico de Catalunya, que afirma que els gihadistes van reunir dades del partit Barça-Betis del 20-A i van visitar la botiga del Camp Nou, per la qual cosa els investigadors conclouen que, a més d’atemptar amb una furgoneta bomba contra la Torre Eiffel de París i la Sagrada Família, els terroristes també van planejar un atac contra l’estadi barcelonista.

Els investigadors han arribat a aquesta conclusió arran de l’anàlisi del telèfon mòbil d’un dels membres de la cèl·lula, Mohammed Hichamy -un dels gihadistes abatuts en Cambrils-, a qui van trobar una desena de recerques a internet relacionades amb el Camp Nou, efectuades la setmana abans dels atemptats, per obtenir informació sobre els horaris i accessos i imatges de l’estadi.

A més, els investigadors han conclòs que els gihadistes volien atemptar al Camp Nou el dia 20 d’agost gràcies a la troballa de dos escrits de l’imam de Ripoll Abdelbaki és Satty, mort en l’explosió de la casa d’Alcanar en la qual la cèl·lula preparava els explosius.

Ambdós escrits van ser localitzats ocults entre els fulls de llibres de religió que guardava l’imam i els investigadors consideren que són un esborrany de reivindicació d’un atemptat, ja que comencen amb l’expressió "Nosaltres, soldats de l’Estat Islàmic..." datats a "20 d’agost de 2017".

Els investigadors també sospiten que els terroristes van planejar atemptar contra una discoteca de l’àrea de Barcelona, ja que van fer recerques a internet sobre locals de lleure nocturn per a homosexuals a  Sitges i fins i tot una sobre una sala de festes a Barcelona, la Razzmataz.

tracking