SEGRE

ESCÀNDOL GOVERN

Macron supera les dos mocions de censura pel 'cas Benalla'

El ‘premier’ acusa l’oposició de voler desgastar el president

Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la majoria parlamentària de què gaudeix el partit del president francès, Emmanuel Macron, a l’Assemblea Nacional, n’hi va haver prou ahir per rebutjar les dos mocions de censura que es van presentar contra el seu Govern per la polèmica entorn d’Alexandre Benalla, el seu excap de Seguretat, investigat per agredir manifestants en les mobilitzacions de l’1 de Maig mentre portava distintius policials. Com era d’esperar, va decaure el vot de censura impulsat pels Republicans, el partit conservador, que va aconseguir 143 sufragis dels 289 necessaris per prosperar.

La segona moció, presentada pels socialistes, l’esquerra alternativa i els comunistes, encara va obtenir menys suports i únicament va rebre el suport de 74 parlamentaris. En el debat previ a la votació de les censures, el primer ministre gal, Édouard Philippe, va acusar l’oposició d’instrumentalitzar la situació per intentar desgastar Macron. “Els fets són clars i no permeten a ningú parlar d’una policia secreta o d’alimentar teories del complot”, va defensar, alhora que va denunciar que “les temptatives d’encausar el president només tenen un interès polític”.

Tant Christian Jacob, líder dels Republicans, com el número 1 dels parlamentaris comunistes, André Chassaigne, van recalcar a les seues intervencions que l’affair Benalla ha estat escatxigat de mentides, contradiccions i tractes de favor, de manera que ha passat a ser un “assumpte d’Estat”. Fins i tot Chassaigne va dir que, segons com acabin les indagacions, s’hauria de contemplar la destitució de Macron.

tracking