SEGRE

PANORAMA

Alemanya és el país amb el que Espanya va col·laborar més judicialment el 2017

Segons la memòria d’activitats del membre nacional d’Espanya a Eurojust

Alemanya és el país amb el que Espanya va col·laborar més judicialment el 2017

Alemanya és el país amb el que Espanya va col·laborar més judicialment el 2017EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alemanya va ser el 2017 la principal destinació de les peticions de col·laboració dels tribunals espanyols a través d’Eurojust, l’agència europea per a la cooperació judicial, i va ser també l’origen de la majoria de les peticions d’auxili rebudes pel nostre país.

Segons la memòria d’activitats del membre nacional d’Espanya a Eurojust, Francisco Jiménez-Villarejo, la delegació espanyola va tramitar l’any passat 368 casos operatius, un 19,6 % més que a l’exercici anterior. Es van gestionar 120 sol·licituds de cooperació formulades per autoritats judicials espanyoles i 248 de rebudes des de tribunals estrangers que reclamaven assistència a Espanya.

En la memòria es qualifica la feina de la delegació espanyola de "molt satisfactoria", tant pel nombre de casos gestionats com per la qualitat de la tasca realitzada, destaca el Ministeri de Justícia en un comunicat.

Dels 120 expedients promoguts el 2017 per la justícia espanyola, 27 anaven dirigits a Alemanya, país que aquest any va rebre i va atendre només en part la petició d’extradició de l’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, finalment retirada pel jutge de la Audiencia Nacional Pablo Llarena.

Destaquen també en la memòria de l’any passat les 19 sol·licituds d’ajuda enviades a França, les 18 al Regne Unit i a Itàlia, les 16 a Bèlgica i les 13 a Romania, Portugal i els Països Baixos.

La majoria dels casos oberts per Espanya estan relacionats amb el blanqueig de capitals (27), investigacions sobre organitzacions o grups criminals (24) i tràfic de drogues (21).

Espanya va ser al seu torn el quart país que més sol·licituds d’auxili va rebre (248), després d’Alemanya (376 casos), el Regne Unit (290) i França (270 casos).

I Alemanya va ser el soci que més peticions de col·laboració va dirigir als tribunals espanyols (32), seguida d’Itàlia (24) i els Països Baixos (23).

Respecte als delictes investigats, encapçala el llesta el tràfic de drogues (70 casos), seguit dels fraus i les estafes (57), el blanqueig de capitals (35) i la pertinença a grup o organització criminal (31).

tracking