SEGRE

EUROPA IMMIGRACIÓ

Juncker promet desbloquejar 55 milions per la crisi migratòria

Adverteix que els fons europeus són limitats si els estats no aporten més

Casado va saludar els migrants del port d’Algesires.

Casado va saludar els migrants del port d’Algesires.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, va mostrar ahir el suport de la Unió Europea al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. Juncker va parlar amb el president del Govern i li va traslladar el compromís de la Unió Europea (UE) amb les polítiques d’immigració, encara que va manifestar que els recursos disponibles són “limitats” i que són els estats de la Unió Europea els que han d’augmentar les contribucions.

Tanmateix, segons va confirmar després el ministre d’Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell, Juncker va comunicar a Sánchez el desbloqueig de cinquanta-cinc milions d’euros procedents del fons fiduciari per a l’Àfrica per ajudar a gestionar les migracions.

Es tracta, segons va anunciar la Comissió el 6 de juliol passat, d’un programa per donar suport a les institucions del Marroc i Tunísia per “salvar vides al mar, millorar la gestió de les fronteres marítimes i lluitar contra els traficants que operen a la regió”.

El programa es concentrarà a dotar a aquests països de capacitats i manteniment d’equips i l’aplicaran el ministeri italià de l’Interior i l’International Centre for Migration Policy Development (ICMPD), una organització internacional de disset països entre els quals no hi ha Espanya, els seus membres són tots països de l’est d’Europa més Portugal.

Per la seua part, el president del PP, Pablo Casado, va demanar al Govern “responsabilitat sense demagògia” per afrontar el problema de la immigració i va apostar per un “Pla Marshall per a l’Àfrica” durant la visita que va efectuar a Algesires i Ceuta, dos ciutats afectades per la immigració.

Va subratllar que “el control de les fronteres i una política responsable de Seguretat no és ni de dretes ni d’esquerres sinó necessària” i va denunciar “que gràcies a la demagògia del PSOE els traficants d’éssers humans que eren amb un milió de persones a les costes líbies per arribar a Itàlia estan variant les seues rutes per accedir a Europa per Ceuta, Melilla, Algesires o Almeria”.

La crisi migratòria i el debat català seran els eixos de la reunió que mantindran avui dijous el cap de l’Executiu i el nou president del Partit Popular, en el moment de més confrontació entre Govern i oposició des que el PP té nou líder.

tracking