SEGRE

POLÍTICA

L'arribada de Pedro Sánchez" dispara el PSOE i el situa a nou punts de PP i Cs

Segons el baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques de juliol

Pedro Sánchez, durant la clausura del XIII Congrés del PSdeG.

Pedro Sánchez, durant la clausura del XIII Congrés del PSdeG.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arribada de Pedro Sánchez al Palau de la Moncloa ha disparat el PSOE i l’ha col·locat com a primera força política amb el 29,9 per cent dels vots, superant així en 9,5 punts tant el PP com Ciutadans, segons el baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) de juliol.

Així els socialistes pugen gairebé vuit punts en estimació de vot des del baròmetre d’abril, mentre que els 'populars' baixen gairebé quatre punts i Ciutadans dos, empatant ambdós en estimació de vot (20,4%). Mentrestant, Podemos i les seues confluències perden també quatre punts i es queden al 15,6 per cent dels suports en l’estimació que fa el CIS.

L’enquesta reflecteix l’arribada de Sánchez però no té en compte el nou lideratge en el PP, ja que el seu treball de camp va tenir lloc entre l’1 i el 10 de juliol, quan encara no s’havia tancat el procés de primàries amb l’elecció de Pablo Casado.

El sondeig mostra una pujada d’ERC de nou dècimes, fins el 3,9 per cent i una baixada del PdeCat de quatre dècimes, fins l’1,3 per cent. Per la seua part el PNB perd només una dècima (1,2%) i Bildu es manté estable amb el 0,6 per cent dels suports estimats. Coalició Canària es deixa una desena fins el 0,2 per cent.

VOT DIRECTE

En vot directe, que mostra la resposta immediata de l’enquestat sense els càlculs posteriors del CIS, és encara més gran la pujada del PSOE i superior la seua diferència amb la resta de forces.

El PSOE obté el 23,9 per cent del vot directe, 10,4 punts més que a l’abril, i es col·loca 12,6 punts per sobre de Ciutadans (11,3%) i fins 13,7 per sobre del Partit Popular (10,2%).

Aquests dos partits, a més, perden suports directes: Ciudadanos es deixa 4,8 punts i el PP 1,9.

Units Podemos i les seues confluències també veuen baixar el seu vot directe, que es redueix en 2,4 punts fins el 8,9 per cent.

tracking