SEGRE

CATALUNYA

Cunillera defensa que el Govern no pot acordar un referèndum perquè no hi cap a la Constitució

En una entrevista a Rac 1

Teresa Cunillera, ahir a l’Eix Comercial de Lleida.

Teresa Cunillera, ahir a l’Eix Comercial de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha defensat avui que l’Executiu va acudir a la Comissió Bilateral Estat-Generalitat amb la "feina feta", però ha remarcat que no poden acordar un referèndum perquè no hi cap a la Constitució, ni interferir en decisions dels jutges.

En una entrevista a Rac 1, Cunillera ha replicat així a les acusacions dels consellers Ernest Maragall i Elsa Artadi de poca preparació de la reunió de la Bilateral per part del Govern.

Cunillera ha asseverat que l’Executiu va anar a la trobada "amb papers, números i feta feta". Ha afirmat que desconeix sobre "quina base" té Maragall l’esperança que hi pugui haver en un futur un referèndum acordat amb l’Estat i ha insistit que la Constitució "ni insinua aquesta possibilitat".

Així mateix, Cunillera ha defensat que el Govern no pot interferir en decisions judicials sobre els presos sobiranistes: "He de respectar el que fan els jutges", ha remarcat. Sobre si s’ha de canviar el Codi Penal per modificar el delicte de rebel·lió, ha expressat que "legislar en calent sempre és dolent", per la qual cosa hi ha d’haver un període de "reflexió".

D’altra banda, Cunillera ha revelat que ahir va parlar amb el vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, per traslladar-li la seua solidaritat per la protesta d’ahir dels denominats Comitès de Defensa de la República a la seua seu. "Així no es defensen les idees", ha jutjat la delegada, que ha recordat que els socialistes han patit "molt" aquest tipus de situacions.

També ha manifestat preocupació per actes d’encaputxats retirant "estelades", com va succeir en Verges, doncs "tot el que sigui intolerància és deplorable" i, en aquest context, ha promès "tota la col·laboració" de la Delegació del Govern per garantir "la convivència i el respecte".

La delegada ha destacat així mateix que l’1 d’octubre l’actuació "no va ser adequada" i ha afirmat que "li agradaria molt" conèixer "qui va donar les ordres" en els operatius policials desplegats per impedir la votació.

D’altra banda, Cunillera ha asseverat que aspira que Catalunya, en un model de finançament nou, estigui tractada "amb la justícia que li correspon", però ha advertit que és necessari que el Govern participi en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

tracking