SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Protesta dels CDR contra els partits del Govern pel “gir autonomista”

Carreguen contra ERC i PDeCAT per no implementar la república i reclamen “desobediència o dimissió” || A la CUP demanen que tombi l’Executiu de Torra

Els CDR protesten davant de la seu d'ERC i exigeixen la desobediència

Els CDR protesten davant de la seu d'ERC i exigeixen la desobediènciaCDR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) van anar ahir a les respectives seus d’ERC, el PDeCAT i la CUP a Barcelona per traslladar el seu enuig perquè no s’estan fent passos cap a la república catalana i els exigeixen “desobediència o dimissió”, mentre els van retreure el que consideren “el seu gir autonomista”. Els CDR consideren que el Govern i els partits independentistes no estan complint amb el programa amb què es van presentar a les eleccions del 21 de desembre: implementar la independència malgrat el rebuig frontal de l’Estat.

Al matí van anar fins a la porta principal de la seu d’ERC, on van fer pintades amb consignes com “Desobeïu o dimitiu” i van penjar cartells amb lemes com “El poble mana i el Govern obeeix”. Després de la protesta, el partit va manifestar el seu rebuig: “L’adversari és un altre”, va dir i va recordar que el president de la formació, Oriol Junqueras, està a la presó des de fa just nou mesos després de la declaració de la república per part del Parlament.

Anuncia un pla operatiu per lluitar contra qualsevol tipus d’agressió d’aquestes característiques

A la tarda, els mateixos CDR van organitzar sengles protestes en el mateix sentit: a les 18.30 hores davant de la seu de la CUP, i després van organitzar una marxa pels carrers de Barcelona, que van haver de ser momentàniament tallades, fins a la seu del PDeCAT.

Davant de la seu de la CUP, uns dos-cents membres dels CDR han exigit als anticapitalistes “enderrocar” el Govern de Quim Torra a través d’una moció de censura al Parlament, ja que critiquen a la Generalitat que no està fent el que van prometre. La portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Laia Estrada, va aplaudir la protesta i, megàfon en mà, va proclamar: “Hem rebut el missatge, el traslladarem al conjunt de la nostra militància, gràcies, CDR per fiscalitzar.”

Els manifestants van arribar fins a la seu del PDeCAT advertint que se’ls ha acabat “la paciència” i que volen que es proclami ja la república i, a diferència del cas de la CUP, no han pogut arribar fins a la mateixa porta perquè dos furgonetes dels Mossos d’Esquadra els ho van impedir. Allà van pronunciar consignes contra la policia catalana, a la qual van titllar de “forces d’ocupació”, i van cremar fotos del rei i del jutge del Tribunal Suprem que instrueix la causa sobre el procés, Pablo Llarena, al crit de “Llarena a la foguera”.

Gairebé 180 incidents per ideologia en tres mesos

Va afirmar que perseguiran aquest tipus de conductes i que “qui vulneri o traspassi la línia del respecte a la ideologia política es trobarà el departament d’Interior, els Mossos d’Esquadra i totes les eines democràtiques” que té Catalunya.

Preguntat pels periodistes, també va declarar que “no hi ha moviments organitzats d’extrema dreta” que provoquin aquests incidents i que són casos puntuals encara que hi hagi persones que hagin repetit aquest tipus d’accions.

Va detallar que els Mossos tenen un pla operatiu específic per treballar de forma preventiva i, en el cas que es produeixi algun fet, també tenen dos línies d’acció: la via penal, si hi ha possibilitat que s’hagi comès un delicte, o la via administrativa.

tracking