SEGRE

POLÍTICA

Torra exigeix la condemna ferma a les "agressions feixistes" a independentistes

Encara que considera que no s’ha de col·locar els Mossos d’Esquadra "en el centre del debat polític", els demana "màxima eficàcia per actuar contra aquests grups"

Torra exigeix la condemna ferma a les

Torra exigeix la condemna ferma a les "agressions feixistes" a independentistesEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, publica avui un article en diversos mitjans de comunicació catalans en el qual condemna les "agressions feixistes" contra l’independentisme, que mereixen "una condemna ferma, sense matisos ni equilibris, per part de tots."

Sota el títol "Com un sol poble contra el feixisme", Torra afirma a l’article que en les últimes setmanes s’ha produït un "increment notable de les agressions, amenaces, intimidacions i violència feixista" a Catalunya.

Després de transmetre el seu suport als agredits -que penjaven llaços grocs o instal·laven creus en suport dels polítics sobiranistes presos-, afirma que "aquesta violència, com totes, ha d’acabar" i exigeix "una condemna ferma, sense matisos ni equilibris, per part de tots" davant del que qualifica com "brots de feixisme".

Encara que considera que no s’ha de col·locar els Mossos d’Esquadra "en el centre del debat polític", els demana "màxima eficàcia per actuar contra aquests grups".

Cita també la Justícia a actuar, a considerar "aquesta qüestió una prioritat de primer nivell" i a aixecar "una muralla democràtica" i un "cordó sanitari" davant d’aquestes "actituds feixistes que s’han despertat últimament".

"És evident que l’Estat espanyol no ha fet neteja d’aquest magma feixista i que la transició no va fer un tall net amb el passat", afirma el president català, que cita tots els partits catalans i espanyols que "condemnin enèrgicament i sense matisos la violència d’aquests grups feixistes contra els independentistes".

"L’experiència i la història ens donen pistes bastant clares del risc de permetre aquests comportaments", afirma Torra, que assegura que, al contrari, "ningú no dubta del caràcter completament pacífic del moviment independentista, que aquests últims anys s’ha expressat al carrer amb una pulcritud i civisme exemplar".

El president de la Generalitat assenyala que el seu Govern posarà "tota l’atenció possible per frenar i eradicar el feixisme dels nostres carrers", demana els Mossos "màxima eficàcia per actuar contra aquests grups" i aposta per la creació d’un Observatori independent que documenti les agressions.

Finalment, exigeix als polítics, "siguin del color que siguin", que se sumin "a la trinxera democràtica" per combatre "sense matisos" el feixisme, i demana els ciutadans que, davant de casos de violència, es posin en contacte amb la policia, "perquè siguin els professionals els que actuïn".

tracking