SEGRE

PANORAMA

ERC descarta un avenç electoral pels pressupostos

El vicepresident de la Generalitat confia que s’assolirà un acord || Marta Vilalta preveu sumar “una àmplia majoria”

Imatge de Pere Aragonès.

Imatge de Pere Aragonès.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, es va mostrar convençut que “no farà falta” que el president català, Quim Torra, es plantegi dimitir, perquè hi haurà prou majoria per aprovar els pròxims pressupostos de la Generalitat. “Estic convençut que els pressupostos s’aprovaran, perquè el Parlament estarà a l’altura de la responsabilitat i el Govern, també”, va afirmar Aragonès. Així mateix, va afegir que “plantejar-se a dia d’avui què passaria en cas que no hi pogués haver un suport parlamentari seria massa prematur per la meua part”.

Després que Quim Torra obrís la porta a especulacions sobre un possible avenç electoral a l’advertir que “els governs acostumen a dimitir si els seus pressupostos no són aprovats”, Aragonès va evitar situar-se en aquest escenari. Per al vicepresident català, “les reflexions del president sempre són interessants, però jo crec que no caldrà que s’ho hagi d’arribar a plantejar, perquè tindrem pressupostos aprovats pel Parlament, segur”.

Pere Aragonès i Marta Vilalta es mostren positius amb l’aprovació dels pressupostos

Per la seua part, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va rebutjar que hi hagi unes eleccions catalanes anticipades a la tardor, i va assegurar que el seu partit, des del Govern, buscarà aprovar els Pressupostos de la Generalitat de l’exercici del 2019 amb una “àmplia majoria” al Parlament. “Parlar ara d’unes eleccions no té gaire sentit. Hem recuperat fa relativament poc les institucions de mans del 155 i de les grapes de l’Estat espanyol. Creiem que hi ha molt camí per fer abans de tornar a plantejar uns comicis.”

La responsabilitat de la negociació recaurà en la conselleria de Vicepresidència i Economia, que porta ERC. Per això, Vilalta es va mostrar esperançada de poder convèncer la CUP perquè doni suport als comptes, i fins i tot al PSC i als comuns. “Amb la CUP conformem la majoria independentista i republicana, i no renunciem a entendre’ns amb ells.”

tracking