SEGRE

TRIBUNALS TERRORISME

L'etarra Santi Potros surt avui de la presó al complir condemna

Imatge de l’etarra Santi Potros en un judici.

Imatge de l’etarra Santi Potros en un judici.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’etarra Santiago Arrospide Sarasola, Santi Potros, autor dels atemptats més sagnants d’ETA i amb quaranta assassinats a l’esquena, serà posat en llibertat avui després de passar 31 anys dels seus 70 a la presó. Les víctimes van rebre aquesta notícia amb resignació i esperen que no sigui homenatjat a l’arribar a la seua terra. Segons va informar l’advocada de l’AVT, Carmen Ladrón de Guevara, moltes d’aquestes persones afectades per Potros no s’esperaven aquesta notícia i la reacció “més que d’indignació va ser resignació”. “És legal, el còmput està ben fet, però és una situació totalment rara. A Espanya matar dos persones és igual que matar-ne quaranta”, va lamentar la lletrada.

El Govern central, per la seua part, va assegurar que es mantindrà atent davant de les accions de l’expresidiari. Fernando Grande-Marlaska va garantir que “si hi ha un delicte que pot ser subsumit en l’enaltiment del terrorisme o menyspreu de les víctimes, evidentment per a això estan les forces i cossos de seguretat de l’Estat”. Potros ha estat divuit anys pres a Topas (Salamanca), encara que també va estar tretze anys a França. La seua sortida de la presó és a causa de la superació del compliment màxim de privació de llibertat, fruit del cessament de la doctrina Parot el 2012.

L’AVT va informar les víctimes sobre l’excarceració

Amb la derogació de la doctrina Parot, que va obligar a computar els beneficis penitenciaris sobre el límit màxim de compliment de la pena i no sobre el total de les condemnes, l’AVT (Associació de Víctimes del Terrorisme) va alertar les víctimes afectades de possibles excarceracions. Amb Santi Potros, la tasca va ser ingent: 130 membres són víctimes dels seus atemptats.

tracking