SEGRE

CRISI NUCLEAR

L'ONU alerta que Corea del Nord manté viu el programa nuclear

Assegura que ven armes convencionals saltant-se el bloqueig i desenvolupa nous míssils || Pompeo acusa Moscou d’incomplir les sancions acordades

El secretari d’Estat dels EUA, Mike Pompeo, durant la cimera d’ASEAN a Singapur.

El secretari d’Estat dels EUA, Mike Pompeo, durant la cimera d’ASEAN a Singapur.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El règim de Corea del Nord continua desenvolupant programes nuclears i de míssils, fet que suposa una violació de les sancions internacionals imposades al país, segons un informe confidencial de les Nacions Unides revelat ahir per mitjans nord-americans. El document, a què ha tingut accés la cadena nord-americana CNN, va ser redactat per experts independents que presenten les seues troballes cada sis mesos al Comitè de Sancions de Corea del Nord de l’ONU del Consell de Seguretat. A l’informe també es diu que Corea del Nord està desafiant les sancions a través de personal diplomàtic i altres individus establerts a l’estranger i continua venent armes convencionals.

Segons la CNN, l’informe de l’ONU sembla confirmar les notícies publicades pel diari The Washington Post fa uns dies, que suggerien que la Intel·ligència dels Estats Units havia trobat nova informació, incloses imatges de satèl·lit, que mostraven que Corea del Nord podria estar en procés de construir nous míssils.

Els EUA acusen Rússia d’incomplir les sancions imposades per les Nacions Unides a Pyonyang

L’informe de l’ONU s’ha conegut mentre el secretari d’Estat dels EUA, Mike Pompeo, es troba a Singapur per a una reunió ministerial de l’Associació de Nacions del Sud-Est Asiàtic (ASEAN).

En aquest fòrum, Pompeo va qualificar ahir d’“inconsistents” les accions del règim nord-coreà de prosseguir amb la construcció de míssils de llarg abast amb la seua promesa de desmantellar l’armament nuclear. Així mateix, Pompeo va assegurar que Rússia està incomplint les sancions aprovades per l’ONU contra Corea del Nord a causa del programa nuclear.

D’altra banda, Rússia va qualificar ahir d’“histèria” les noves acusacions de Washington sobre la presumpta ingerència en els processos electorals, mentre experts russos adverteixen del mal a l’economia que poden causar les demolidores sancions.

Pyonyang reitera el compromís amb l’acord segellat amb Trump El règim de Corea del Nord va insistir en la defensa dels compromisos firmats pel seu líder, Kim Jong-un, i el president dels Estats Units, Donald Trump, encara que va considerar “alarmants” actituds de part de l’elit nord-americana. “És alarmant veure els insistents moviments de dins dels Estats Units per tornar a allò antic, lluny de la intenció del seu líder”, va afirmar el ministre d’Exteriors nord-coreà, Ri Yong-ho, que va participar en la reunió de Singapur. No obstant, Ri va subratllar que Corea del Nord “segueix ferm en la seua determinació i compromís” per implantar, de forma “responsable” i “de bona fe”, l’acord subscrit per Kim i Trump, segons el qual el règim nord-coreà farà passos cap a la desnuclearització. “Hem iniciat mesures de bona voluntat com, per exemple, una moratòria dels assajos nuclears i dels llançament de míssils”, va assegurar.

tracking