SEGRE

SUCCESSOS TRÀNSIT

Detingut a l'atropellar mortalment dos ciclistes a Montbrió i donar positiu en drogues

Les dos víctimes tenien uns 60 anys i eren veïns de Riudoms || El conductor, de 18 anys i de Reus, va ser arrestat per homicidi imprudent i conducció temerària i sota els efectes d’estupefaents

Una vista aèria del pas dels ciclistes cap al pont del riu Segre a Balaguer.

Una vista aèria del pas dels ciclistes cap al pont del riu Segre a Balaguer.JOAN BOVÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir un conductor que va atropellar mortalment dos ciclistes a la T-310 a Montbrió del Camp (Tarragona) després de donar positiu al test de drogues.

El jove conductor novell de 18 anys –de nacionalitat espanyola i veí de Reus– va quedar arrestat per dos delictes d’homicidi per imprudència greu, conducció sota els efectes de les substàncies estupefaents i conducció temerària. Va donar negatiu en el control d’alcoholèmia.

El jove va ser traslladat a la comissaria dels Mossos per prendre declaració i està previst que en les pròximes hores passi a disposició judicial.

Segons les primeres informacions, el cotxe hauria envaït el carril de sentit contrari a la T-310 i va envestir frontalment un grup de quatre ciclistes. Dos d’ells, d’uns 60 anys i veïns de Riudoms, van perdre la vida en l’acte. L’avís del sinistre es va rebre a les 08.16 hores d’aquest diumenge al quilòmetre 8 de la T-310 entre Riudoms i Montbrió.

“Dia molt trist per a la família ciclista de Riudoms per la pèrdua de dos companys ciclistes. Tot el nostre suport a les famílies en aquests moments tan durs. Descansin en pau”, va publicar un escrit a les xarxes socials l’associació Amics de Riudoms. A més, un amic dels ciclistes va publicar una carta en què demanava una legislació “per evitar atropellaments com aquest”.

La defensa de l’acusat va recórrer la condemna però el tribunal rebutja els seus arguments

Onze patrulles dels Mossos d’Esquadra, dos dotacions dels Bombers de la Generalitat i quatre ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van activar també el suport psicològic per a la família de les víctimes, van acudir a l’accident. Quant a l’afectació viària, la via es va tallar en tots dos sentits i es van fer desviacions senyalitzades. Finalment, a cinc minuts per a les dotze hores del migdia, es va reobrir la circulació a la via.

Cal recordar que l’any passat es va disparar el nombre de ciclistes morts. A Catalunya, el 2017, van morir tretze persones, el triple que l’any anterior.

El transport amb bicicleta és el que més ha augmentat en els últims deu anys. Però l’augment d’aquesta pràctica ha vingut acompanyat d’un augment espectacular de l’accidentalitat a la carretera.

Pel que fa a la mobilitat en l’operació tornada durant la jornada d’ahir, es van registrar retencions a l’AP-7 nord, a la Roca del Vallès sentit sud; la C-65, amb quatre quilòmetres a Llagostera en direcció Girona; dos quilòmetres de cues a la C-31: 2 km a Platja d’Aro per enllaçar amb la C-65; sis quilòmetres a l’N-340 al Vendrell; vuit quilòmetres a la Nou de Berguedà i cinc a Berga i dos quilòmetres de cues a la C-32, a l’altura de Sant Boi de Llobregat.

L’avís de l’accident es va rebre a les 18.45 hores al quilòmetre 97,5 de la C-32 quan una col·lisió entre un turisme i una motocicleta va acabar amb el resultat de la mort de la passatgera de la motocicleta, una dona de trenta-quatre anys de Barcelona.

L’atropellament mortal a Montbrió és pràcticament idèntic al que va tenir lloc a Seròs el 6 de setembre del 2015, quan un jove de 27 anys d’Aitona va atropellar mortalment dos ciclistes i en va ferir dos més del Club Ciclista de Seròs. De fet, tal com va avançar SEGRE, aquesta setmana l’Audiència de Lleida va ratificar la condemna de cinc anys i mig de presó contra el conductor.

El tribunal va desestimar el recurs presentat per la defensa i va decretar la fermesa de la sentència, per la qual cosa el condemnat haurà d’ingressar a presó, en una de les penes més elevades per delictes de trànsit a les comarques de Lleida.

El jutjat penal número 1 de Lleida el va condemnar el novembre de l’any passat a quatre anys de presó com a autor de dos delictes d’homicidi per imprudència greu i dos delictes més de lesions per imprudència en concurs amb un delicte de conducció sota la influència de begudes alcohòliques, i una altra pena d’un any i mig de presó per un delicte d’omissió del deure de socors. A més, li prohibeix el dret a conduir durant sis anys.

La Fiscalia sol·licitava una pena de sis anys de presó. La defensa va recórrer la sentència davant de l’Audiència i va al·legar que “els ciclistes atropellats havien tingut alguna possibilitat per evitar l’accident” i que Over Sarango no els va socórrer “a causa que es va atemorir davant de la reacció d’un dels ciclistes accidentats”, però el tribunal rebutja el seu argument.

Arrestat un implicat en un accident mortal a Argentona Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir el conductor del cotxe implicat en l’accident mortal de dissabte a la nit en el qual va perdre al vida una motorista a la C-32 a Argentona. L’arrestat és un home de quaranta-sis anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Adrià de Besòs, i està acusat dels delictes de conducció temerària, homicidi per imprudència i de lesions per imprudència greu.

tracking