SEGRE

Els terroristes de Barcelona i Cambrils: "Amb els vostres diners ens preparem per matar-vos"

alt

VÍDEO. Terroristes abatuts per la policia a Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els terroristes del 17A es van gravar en vídeo dies abans de l’atemptat assegurant que havien estat elegits per "fer plorar sang" als "enemics d’Al·là" i mostrant explosius: "Amb els vostres diners, ens preparem per matar-vos. Cada gram d’aquest ferro se us ficarà als vostres caps".

Així es desprèn de l’àudio d’alguns vídeos, avançats aquest dilluns per La Razón i Antena 3, que els Mossos d’Esquadra van recuperar en una targeta de memòria d’una càmera fotogràfica localitzada a la casa d’Alcanar (Tarragona) on la cèl·lula preparava els explosius per cometre els atemptats.

En un dels àudios, un dels terroristes, identificat com Hichamy, mostra una granada de mà improvisada: "El pressupost de cadascuna no sé quant és perquè tot el que tenim l’he portat del meu lloc de treball i l’he treballat allà davant dels vostres aliats, que em veien com els feia, és a dir, que amb els vostres diners (el seu sou), ens preparem per matar-vos, o sigui, que el problema ho teniu vosaltres i no nosaltres".

"Cada gram d’aquest ferro se us posarà als vostres caps o en els dels vostres fills o en la de les vostres dones", insisteix el terrorista, mentre alguns dels seus companys posaven amb armilles explosives.

En un altre àudio, Hichamy indica: "ens volíeu comprar amb els nostres treballs. La vida no ens importa res, Al·là ens ha elegit entre milions d’homes per fer-vos plorar sang", mentre un altre membre de la cèl·lula identificat com Younnes exclama: "Enemics d’Al·là! Això és perquè sapigueu que el musulmà té l’honor i la força".

"Estem treballant en això. Tot el que us tenim preparat, us penedireu d’haver nascut, sobretot vosaltres, Mossos d’Esquadra", amenaça Hichami, que mostra part d’un artefacte explosiu i presumeix que "no costa res". "L’únic que fa falta -apunta- és la fe i tenir odi als infidels. Això (mostra l’artefacte) de pressupost no ha superat 15 euros, entre els 15 i els 20." "I fa molt mal, ja, ja," intervé un terrorista identificat com Houli, davant del que Youness certifica: "ja, ja i fa mal".

tracking