SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

El cas del màster 'regalat' de Casado arriba al Suprem i el líder del PP descarta dimitir

La jutge d’instrucció creu que el dirigent popular va tenir “un regal acadèmic” per la seua rellevància política || Podria ser inhabilitat durant set anys per delictes de prevaricació i suborn

El president del Partit Popular, Pablo Casado.

El president del Partit Popular, Pablo Casado.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica sobre el màster de Dret Autonòmic de Pablo Casado obtingut a la Universitat Rei Joan Carles (URJC) continua creixent pel fet d’haver decidit la jutge que instrueix el cas la seua remissió al Tribunal Suprem perquè decideixi si és procedent investigar-ho, però el líder del PP no es planteja dimitir per aquesta qüestió.

La jutge d’instrucció del cas, la titular del Jutjat d’Instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, va enviar una exposició raonada al Tribunal Suprem perquè decideixi si procedeix investigar Casado pels delictes i prevaricació administrativa i suborn impropi, que contempla una inhabilitació per a càrrec públic d’entre tres anys i mig i set anys, al considerar que existeixen “indicis” que el líder del PP va obtenir el màster de la URJC com un “regal acadèmic per la seua rellevància política i institucional”.

El Suprem decidirà al setembre si assumeix o no el cas del màster del líder del Partit Popular

En l’exposició raonada per remetre aquesta peça separada al Suprem, la magistrada considera que a Casado se li va aplicar una convalidació de crèdits per obtenir el títol d’“ofici”, no per iniciativa de l’alumne.

Al seu torn, considera que Pablo Casado i unes altres tres alumnes van tenir un tracte de favor d’acord amb el que se’ls va exigir per a les qualificacions respecte a un grup d’alumnes “ordinaris”, que sí que van anar a classe i van entregar diversos treballs, algun dels quals d’“investigació”.

L’actual líder del PP va manifestar que tenia dispensa per acudir a classe i va mostrar en una compareixença a l’abril quatre treballs amb què va obtenir les qualificacions que li van donar el títol, tots amb la nota d’excel·lent. Per això, demana que Casado sigui cridat al procediment “a fi que sigui encausat com a investigat, amb deguda assistència lletrada i tots els drets previstos” en l’ordenació jurídica. La decisió del Tribunal Suprem es prolongarà previsiblement fins al mes de setembre.

El nou líder del Partit Popular es va mostrar absolutament tranquil i va insistir que no té cap tipus de responsabilitat en aquest cas, per la qual cosa confia que el Suprem no arribi a imputar-lo.

Per això, va assegurar que donarà totes les explicacions que li demanin respecte al màster però no veu que hi hagi cap raó per dimitir i tampoc per qüestionar el seu lideratge al capdavant del PP, als membres del qual també ha enviat un missatge de tranquil·litat, després de dos setmanes de la seua elecció com a president del partit.

Va considerar que la remissió d’aquest cas al Suprem, l’òrgan competent per ser aforat, suposarà una oportunitat perquè es “faci justícia” i fer front a la “indefensió” dels últims quatre mesos, des que les presumptes irregularitats en el seu màster van sortir a la llum pública. “El que m’han fet a mi no se li ha fet a ningú en aquest país”, va recriminar.

Sánchez exigeix al popular explicacions i el PSOE el veu indigne El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va considerar que Casado hauria “de donar explicacions als ciutadans” davant de la possibilitat que el Suprem l’investigui. Per a la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, està clar que Casado “no és un representant polític digne” per a l’Espanya actual perquè “no representa ni la transparència, ni la decència”.

El secretari general de Cs, José Manuel Villegas, va assegurar que la de Casado és “una situació greu”, perquè si no tingués el “privilegi” de ser una persona aforada, pel seu escó de diputat, “ja estaria imputat com els seus companys de màster”. Des de Podem van lamentar, a través de Twitter, que “la renovació del PP era això”, i van recriminar al partit que no entengui el mal que ha causat al país amb “la seua corrupció”, per la qual cosa consideren que Casado hauria de dimitir si es demostra que el seu màster és “un frau i una estafa”.

tracking