SEGRE

TERRORISME JIHADISTA

Els jihadistes: “Amb els vostres diners ens preparem per matar-vos”

Afirmen en vídeos trobats a Alcanar pels Mossos || Un testimoni situa Driss Oukabir al pis on es van fabricar els explosius i un altre destaca el seu lideratge

Imatge de l’autor de l’atemptat de la Rambla preparant explosius al xalet d’Alcanar.

Imatge de l’autor de l’atemptat de la Rambla preparant explosius al xalet d’Alcanar.TV3

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els terroristes del 17-A es van gravar en vídeo dies abans dels atemptats de Barcelona i Cambrils assegurant que havien estat elegits per “fer plorar sang” als “enemics d’Al·là” i mostrant explosius: “Amb els vostres diners ens preparem per matar-vos. Cada gram d’aquest ferro se us ficarà als vostres caps.”

Així es desprèn de l’àudio d’alguns vídeos que els Mossos d’Esquadra van recuperar en una targeta de memòria d’una càmera fotogràfica localitzada al xalet d’Alcanar on la cèl·lula preparava els explosius per cometre els atemptats.

En un dels àudios, un dels terroristes, identificat com Hichamy, mostra una granada de mà improvisada: “Estem treballant en això. Tot el que us tenim preparat, us penedireu d’haver nascut, sobretot vosaltres, Mossos d’Esquadra”, amenaçava.

El xalet d’Alcanar va ser el lloc on els terroristes van estar preparant la matança durant mesos utilitzant explosius que manipulaven dins de casa, la qual cosa va provocar una explosió en què van morir diversos membres de la cèl·lula, inclòs l’imam de Ripoll i presumpte cervell dels atemptats, Abdelbaki Es Satty. Aquest fet va frustrar els seus plans i els va obligar a actuar a la desesperada, amb els atacs a la Rambla de Barcelona i a Cambrils, on van morir 16 persones.

Els terroristes tenien Benicàssim i el festival Rototom entre potencials objectius, al costat de la Sagrada Família o el Camp Nou.

Aquests vídeos van ser revelats el mateix dia que dos testimonis protegits declaraven a l’Audiència Nacional. El primer va situar un dels processats, Driss Oukabir, a Alcanar.

També va identificar Oukabir el segon testimoni protegit, un cambrer d’un bar de Tona, on el presumpte integrant de la cèl·lula i Younes Abuyakoub van tenir un encontre el dia abans dels atemptats en el qual, segons va dir, va ser el primer que va tenir la veu cantant.

Encara que parlaven en àrab i no va poder entendre la conversa, el testimoni va explicar que, jutjant pels gestos, era Oukabir qui exercia el lideratge i intentava convèncer d’alguna cosa l’autor material de l’atropellament de la Rambla.

tracking