SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Junqueras i Romeva denuncien que afrontaran “un judici polític”

Demanen que la gent mantingui l’actitud cívica “passi el que passi a la tardor” || Jordi Sànchez: “Hi ha hagut més violència a la vaga de taxistes que en tot el procés”

Els reis van posar ahir amb Pedro Sánchez i la seua esposa abans de dinar junts a Marivent.

Els reis van posar ahir amb Pedro Sánchez i la seua esposa abans de dinar junts a Marivent.CASA REAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exvicepresident Oriol Junqueras i l’exconseller Raül Romeva afirmen des de la presó de Lledoners que se senten “més forts que mai” i ferms en les seues conviccions. Junqueras i Romeva, que estan a la presó des de fa nou mesos, rebutgen cap acord amb la Fiscalia i avancen que reclamaran la lliure absolució en el judici “injust” de l’1-O. En un article a La Vanguardia denuncien que “serà un judici polític, una vergonya democràtica en el marc general d’involució de drets i llibertats a Espanya” i demanen que la gent mantingui sempre l’actitud cívica “passi el que passi a la tardor”.

Tots dos dirigents independentistes asseguren que tenen la consciència molt tranquil·la perquè no han delinquit “per posar les urnes i seguir el que la majoria dels catalans ens va demanar”. En el judici contra el procés defensaran que votar “no és cap delicte” i que volen una solució democràtica per a Catalunya que passa pel diàleg i la negociació política, “que passa per respectar la voluntat de la ciutadania, i demanaran la lliure absolució. “No és a nosaltres que jutgen. Jutjaran milions de catalans que volien votar”, remarquen. Junqueras i Romeva defensaran que votar en un referèndum i decidir “és la millor solució possible”.

“No és a nosaltres que jutgen. Jutjaran milions de catalans que volien votar”, afirmen

Per la seua part, el president del grup parlamentari de JxCat, Jordi Sànchez, ha tornat a rebutjar els delictes que se li imputen i pels quals està en presó provisional, especialment tots aquells que fan referència a actes violents.

A Eldiario.es, manté que si la nova fiscal general de l’Estat, María José Segarra, vol ser “coherent i deontològicament honesta amb la seua funció” hauria de retirar el càrrec de rebel·lió que s’imputa contra els encausats per l’1 d’octubre. “I no només amb el delicte de rebel·lió, també amb el de sedició. Mirin, hi ha hagut més violència durant la vaga dels taxistes en un cap de setmana que en tot el procés. Inclòs l’1 d’octubre, on l’única violència que va existir va ser per part de la Guàrdia Civil i la Policia espanyola.”

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va recolzar ahir la figura de Felip VI davant els atacs dels independentistes a l’assegurar que “sempre ha estès ponts amb Catalunya” i és un cap de l’Estat que “reconeix i es reconeix en la pluralitat i la diversitat”. Sánchez va elogiar el paper del monarca després de la reunió que van tenir al Palau de Marivent de Palma, en el seu primer despatx d’estiu des que és president del Govern i al qual va seguir un dinar amb la seua esposa, Begoña Gómez, i la reina Letícia. Davant de les dures crítiques del president de la Generalitat, Quim Torra, per la presència del rei als actes de l’aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, Sánchez va avalar la seua presència.

Als homenatges de Barcelona del dia 17 d’agost s’unirà la reina i diversos membres del Govern central, en un acte de “normalitat” per mostrar la seua repulsa vers el terrorisme i la seua solidaritat amb les víctimes i les famílies afectades, segons Pedro Sánchez. El president del Govern espayol va recalcar que el cap de l’Estat acudeix “en representació del conjunt de la societat espanyola per mostrar el respecte, l’afecte i l’empatia als familiars” i deixar clar que “no hi ha fissura” en la lluita contra el terrorisme.

D’altra banda i en matèria econòmica, el cap del Govern central va remarcar que els indicadors apunten que Espanya és en un camí de “robustesa econòmica”, si bé va incidir en la necessitat de donar més pes a la indústria i la innovació i no concentrar el creixement només en el turisme, l’hostaleria o la construcció.

Les recusacions es veuran al setembre Una sala especial del Tribunal Suprem coneguda com la Sala del 61, famosa per dictar la il·legalització de Batasuna, després d’un temps de letargia i presidida per Carlos Lesmes, torna a cobrar protagonisme i es reuneix al setembre per resoldre les peticions de recusació dels jutges en la causa del procés.

tracking