SEGRE

EUROPA IMMIGRACIÓ

Open Arms desembarcarà a Algesires 87 migrants després de la llum verda a Madrid

Imatge d’arribada d’immigrants rescatats ahir.

Imatge d’arribada d’immigrants rescatats ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de Pedro Sánchez va autoritzar ahir al vaixell Open Arms desembarcar al port d’Algesires (Cadis) amb els 87 immigrants i refugiats que va rescatar dijous en aigües del Mediterrani central, segons van informar fonts governamentals. “A menys de 24 hores d’arribar a costes espanyoles, seguim sense port on desembarcar. Després de fugir de països d’infern, jugar-se la vida i 4 dies de travessia a bord, ara què? Què els diem? Només som socorristes en un vaixell de salvament que els salvem la vida”, havia publicat Proactiva Open Arms a Twitter abans de conèixer la decisió d’Espanya.

A aquest missatge va reaccionar el president de la Generalitat, Quim Torra, que va posar els ports catalans a disposició de l’ONG catalana. Minuts abans que respongués Torra, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també va estendre la mà a Open Arms i els va oferir la capital catalana.

Mentrestant, la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, va apostar, durant la Conferència Sectorial d’Immigració, per una acció “conjunta i coordinada” de l’Estat Espanyol, les diferents comunitats autònomes i els ajuntaments per afrontar l’augment de la pressió migratòria, però sense destinar fons addicionals.

tracking