SEGRE

POLÍTICA TRIBUNALS

El PP fa pinya al voltant de Casado i carrega contra la resta de partits

La Fiscalia no recorrerà la decisió d’elevar el cas del màster al Tribunal Suprem || PSOE, Podem i Ciutadans arremeten contra el nou líder dels populars

Pablo Casado, amb els periodistes després de la compareixença de dilluns a la seu nacional del PP.

Pablo Casado, amb els periodistes després de la compareixença de dilluns a la seu nacional del PP.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, va reclamar ahir als partits de l’oposició que demanin perdó per haver dubtat de l’“honorabilitat” del líder del partit, Pablo Casado. En la roda de premsa, Egea també va afirmar que Casado no ha de dimitir ja que és “innocent” i que continua “donant la cara on faci falta”, per esmentar tot seguit la visita del líder de l’oposició ahir a Iván Duque, el nou president de Colòmbia, que considera un “amic i aliat” d’Espanya, poques hores abans de ser investit, igual que les converses mantingudes amb els dirigents de Xile, Sebastián Piñera, Argentina, Mauricio Macri, i Hondures, Juan Orlando Hernández en les jornades passades.

Així mateix, la portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat, va assegurar que el cas del màster “té poc recorregut i és irrellevant”. A més, Casado va parlar des de Bogotà sobre la polèmica del seu màster i va assegurar que “això ja està molt explicat”. La jutge del cas Màster, per la seua part, va elevar el cas al Tribunal Suprem dilluns, i la Fiscalia va anunciar ahir que no recorrerà aquesta decisió. Els líders i membres de l’oposició, d’altra banda, es van pronunciar amb mostres de descontentament davant de la situació i de rebuig amb la “impunitat” del líder del PP.

Per a Ciutadans, el Partit Popular “ha enfonsat” la imatge de la universitat espanyola i afirma que “calen reformes”. Fins i tot va qualificar d’“injustícia” que al ser aforat el cas del dirigent no sigui remès a un tribunal “normal”. Així mateix, UGT també va retreure a la Universitat Rei Joan Carles el “mal” causat en el sistema universitari espanyol, i va opinar, a més, que aquest “tardarà molt a recuperar-se”.

El portaveu de Podem al Senat i secretari general del partit a la Comunitat de Madrid, Ramón Espinar, va sol·licitar ahir al líder del PP que doni totes les explicacions necessàries sobre aquest cas i que “si se n’ha d’anar, que se’n vagi”.

Finalment, el PSOE, de mà del portaveu de la seua executiva federal, Óscar Puente, va equiparar la situació de Casado a la de Cristina Cifuentes, expresidenta de la Comunitat de Madrid, encara que segons Puente a ella “la van matar políticament” amb un vídeo.

tracking