SEGRE

El jove lleidatà afectat pel terratrèmol a Indonèsia ja està a Catalunya

Jordi Valero, de la Granja d'Escarp, ha aterrat aquest dimecres al matí a l'aeroport del Prat després d'una autèntica odissea

Turistes esperant un vol a l'aeroport de Lombok.

Un jove de la Granja d'Escarp, entre els turistes que intenten sortir de Lombok després del terratrèmolJordi Valero Vives

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Valero Vives, el jove de la Granja d’Escarp que es trobava a la zona del sisme de Lombok, a Indonèsia, ha pogut donar per acabada finalment la seua odissea. El jove lleidatà, que es trobava des de dilluns a la nit a l’aeroport de Lombok a l’espera d’aconseguir volar, ha aterrat a l'aeroport del Prat quan faltaven pocs minuts per a les 10.00 hores, segons ha explicat a SEGRE. Valero ha arribat a Barcelona després de volar ahir al matí a Yakarta, la capital d'Indonèsia, i d'agafar a la nit des d'allí un vol a Istambul, on ha fet escala.

El jove va relatar a aquest diari com els va afectar el sisme: “Vam viure el terratrèmol des de l’illa de Gili Air. Ens va enganxar a la dutxa i tot es movia a gran velocitat, Possiblement fossin 10 o 20 segons molt bèsties”. Juntament amb els seus acompanyants, van resultar il·lesos, però ell va començar una dura experiència. Explica que, al costat d’entre 40 i 50 espanyols i centenars de persones més, van acabar dormint en un descampat davant la por dels efectes de possibles rèpliques. D’aquest grup, calcula que entre 10 i 15 eren catalans.

Valero es va queixar de l’atenció de l’ambaixada espanyola, afirmant que donaven “llargues a tots els que hi hem trucat. Primer ens van dir que ens quedéssim a les illes Gili, que vindria un vaixell espanyol a buscar-nos. Després, que tinguéssim paciència, que féssim cas al govern indonesi i ara que som a l’aeroport no tenim vol per sortir fins d’aquí a 48 hores”, es lamentava des de l’aeroport de Lombok, des d’on apuntava que es trobava al costat dels seus companys de viatge molt cansats.

Exteriors de la Generalitat tenia coneixement de la presència de 27 catalans a la zona i intentava posar-se en contacte amb el jove de la Granja per oferir-li l’ajuda possible.

Les autoritats d'Indonèsia van elevar aquest dimecres a 131 el nombre de morts al terratrèmol de magnitud 6,9 que va sacsejar diumenge l'illa de Lombok, on milers d'afectats esperen aliments, aigua i refugis després de perdre les seves cases.

El portaveu de l'Agència Nacional de Gestió de Desastres (BNPB), Sutopo Purwo Nugroho, va dir en roda de premsa que unes altres 1.467 persones han hagut de ser hospitalitzades a causa de les ferides i va elevar a 156.000 el nombre de desplaçats.

Imatge facilitada pel lleidatà Jordi Valero de l’aeroport de Lombok.

Imatge facilitada pel lleidatà Jordi Valero de l’aeroport de Lombok.JORDI VALERO VIVES

Un jove de la Granja d'Escarp, entre els turistes que intenten sortir de Lombok després del terratrèmol

Un jove de la Granja d'Escarp, entre els turistes que intenten sortir de Lombok després del terratrèmolJordi Valero Vives

Jordi Valero va capturar amb la seua càmera els efectes del terratrèmol.

Un jove de la Granja d'Escarp, entre els turistes que intenten sortir de Lombok després del terratrèmolJordi Valero Vives

tracking