SEGRE

El terrorista abatut a Cambrils va confessar a la seua mare que el seu germà anava a fer una cosa greu

VÍDEOS. ElVÍDEOS. Els terroristes abatuts davant del passeig marítim de Cambrilss terroristes abatuts davant del passeig marítim de Cambrils

VÍDEOS. Els terroristes abatuts davant del passeig marítim de CambrilsSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Said Aalla, un dels terroristes del 17A que va ser abatut a Cambrils (Tarragona), va confessar a la seua mare poc abans de l’atac que el seu germà Youssef, mort a l’explosió d’Alcanar, anava a fer "una cosa molt greu", segons es desprèn a la declaració policial d’un familiar de dos membres de la cèl·lula. Un extrem que la mare d’Aalla va negar taxativament, segons es recull en les declaracions d’ambdós davant dels Mossos d’Esquadra que obren al sumari de la causa que instrueix l’Audiència Nacional, a què ha tingut accés Efe.

Dies després de l’atemptat de Les Rambles i Cambrils (Tarragona), els Mossos van prendre declaració a l’entorn familiar directe dels membres de la cèl·lula, que van destacar l’"evident" canvi que havien notat a Youssef en els últims anys, que s’havien tornat freds, distant i que "no mirava a les dones".

Un d’ells va ser el cosí de Driss i Moussa Oukabir -el primer a la presó i el segon abatut en Cambrils-, que va destacar que Youssef, d’uns 20 anys, va canviar radicalment la seua imatge des del juny del 2017, coincidint amb el Ramadà, es va tallar la cresta i es va rapar. A més, va prosseguir, segons li va explicar en una ocasió la mare dels germans Aalla, un dels seus fills, Said "li havia avisat que Youssef anava a fer una cosa molt greu, però que no li va donar importància".

El dia dels atemptats, el 17 d’agost, segons li va explicar la mare, Said "estava dormint al llit, estirat i va rebre una trucada, després de la qual cosa es va acomiadar del seu germà petit, de 7 anys, i li va dir que ja no es veurien més".

Aquest familiar dels germans Oukabir no va ser l’únic que va sentir parlar de l’actitud sospitosa de Youssef; un altre cosí també va apuntar aquest jove que, segons els investigadors, integrava l’aparell logístic de la cèl·lula de Ripoll. Segons aquest altre testimoni, Said també va dir a la seua mare en una ocasió que "hi havia una cosa rara a Youssef, que alguna cosa tramava" perquè "deia que s’anava a recollir fruita però no era veritat, sinó que estava fent una altra cosa".

Una versió que, tanmateix, la mare d’ambdós va negar davant dels Mossos en una declaració en la qual va assegurar que mai no va existir "cap canvi d’actitud, de manera de vestir o de comportar-se dels seus fills Youssef i Said Aalla." La mare va explicar que Youssef va marxar de casa, sense recordar quan, però va continuar mantenint contacte amb ella encara que no li va explicar on vivia ni treballava.

L’última vegada que va parlar per telèfon amb ell, va dir, aquest el va informar que anava a començar a treballar en una fàbrica de Vic (Barcelona) al setembre.

Un altre dels extrems que va negar la mare és que Youssef volgués robar la documentació de Mohamed -el germà més gran i en llibertat-, o que trenqués la tauleta del seu germà petit de 7 anys perquè no pogués jugar als videojocs perquè "l’Islam ho prohibeix", com apunten alguns dels testimonis.

Sí que va notar un canvi a Youssef el seu pare, qui tenia amb ell una relació "problemàtica" i que va assenyalar que el seu fill solia consumir substàncies estupefaents i beure alcohol fins que va començar a freqüentar la mesquita nova de Ripoll, moment en el qual es va deixar créixer la barba i es va afaitar el bigoti.

I encara que va dir que "no sabia absolutament res d’ell des de feia un mes i mig" perquè no es parlaven, sí que va afirmar que era Youssef qui tenia, des de juliol, l’Audi A3 amb el qual els terroristes van provocar l’atemptat a Cambrils (Tarragona), que era propietat del seu germà

Estat en què es troba

El terrorista abatut a Cambrils va confessar a la seua mare que el seu germà anava a fer una cosa greuEFE

tracking